Kırıkkale'nin Delice ilçesinde bulunan Kılıçözü Dağı eteklerinden elde edilen tuz, doğal kaynak suyu üzerine güneş ışınlarının etkisiyle buharlaştırılarak üretiliyor. Bu doğal tuz, coğrafi işaret almış olup, içeriğinde bulunan mineraller nedeniyle özellikle sağlık ve spor alanında tercih ediliyor. Delice tuzunun katı hali ve sıvı formu mevcuttur, ve hem Türkiye'de hem de dünya genelinde talep görmektedir. Ayrıca, bu özel tuz ihracatı yapılarak başta ABD, Almanya, İsviçre, İngiltere, Avustralya, Belçika, Kore ve Yeni Zelanda olmak üzere birçok ülkeye gönderilmektedir. Delice tuzu, içerisinde bulundurduğu magnezyum ve potasyum mineralleri nedeniyle sporcular tarafından da tercih edilmektedir.
Kış mevsiminde de eksi 10 derecede çıkan doğal kaynak suyunun 21 derece ısıda olduğunu ifade eden Gözüyukarı, "Termal su olup, kış mevsiminde eksi 10 derecede bile 21 derece olarak yer yüzüne çıkıyor. Bin 300 metre kadar yerin altından kaynayan su, kaya tuzlarını eritiyor çeşitli madenlerden geçiyor, topraktaki tüm mineralleri içerisine alarak yer yüzüne çıkıyor. Altın, gümüş, stronsiyum gibi toprakta ne varsa içine aldıkça sodyum oranı düşmektedir" dedi.
Tuzun kramp ve eklem ağrılarına iyi geldiğini anlatan Gözüyukarı, "Dünya'daki ve Türkiye'deki diğer tuzların sodyum oranı 40'tan başlayıp 35-38 aralığındayken bu tuzdaki sodyum oranı 31'e kadar düşmektedir. Tuzun içerisinde magnezyum ve potasyum oldukça yüksek. O yüzden de bu tuzu kullananlarda tansiyon gibi rahatsızlık olmamaktadır. Yine bu tuzu kullananlarda kramp ve eklem ağrıları hiç görülmemektedir. Varsa da çok kısa zamanda kayboluyor. İçerisindeki magnezyum ve potasyumun yüksek olmasından kaynaklanıyor" diye konuştu.
Gözüyukarı, 11 ülkeye tuz ihracatı yaptıklarını belirterek, başta Almanya, İngiltere, Hollanda ve Amerika'nın birçok yerinde de tuzun satıldığını sözlerine ekledi.