Eli bıçaklı şahıs müezzin ve cemaati camiye sokmadı Eli bıçaklı şahıs müezzin ve cemaati camiye sokmadı

Antalya'nın Varsak bölgesi, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde yapılan kalıcı yatırım ve imar düzenlemeleriyle büyük bir değişim yaşadı. Bölgede bulunan 10 mahalle, yapılan yatırımlar sayesinde modern bir şehre dönüştü.

Varsak bölgesindeki yatırımlar arasında olimpik kapalı yüzme havuzu, kültür salonu, kreş, kütüphane ve bulvar büyüklüğünde açılan yeni yollar ve caddelerin sıcak asfalt konforuyla buluşturulması, birçok park düzenlemesi, güreş sahası, yeni okullar, pazar yerleri ve imar düzenlemesi yer alıyor.

Ayrıca, eski Varsak Belediye binasının önündeki bahçe Kepez Belediyesi tarafından düzenlenerek yeni bir kimlik kazandırıldı. Bu bahçede yer alan atıl durumdaki bina, tadilat ve güçlendirme çalışmaları sonucunda 150 kişilik butik kültür merkezine dönüştürüldü ve Ahmet Hamdi Tanpınar adı verildi. Ağaç dokusunun korunarak düzenlenen bahçe, yeşil alan olarak bölge sakinlerinin hizmetine açıldı.

Varsak bölgesi için devam eden projeler arasında "Varsak Millet Kıraathanesi" bulunuyor. Bu projede, doğal taş kullanılarak geleneksel kıraathane kültürü yaşatılacak ve çınar ağaçları gölgesinde sosyal aktiviteler yapabilecek bir alan oluşturulacak. Ayrıca, meydan düzenlemesiyle Hamza Taş Bulvarı'nın yanında yer alacak olan kıraathane, sürücüler için de mola noktası olacak.

“Demli bir çay, kitap ve çınar ağacı, daha ne olsun!”
Başkan Hakan Tütüncü, Varsak Millet Kıraathanesi Projesi’nin, bölgeye prestij ve değer kazandıracağını söyledi. Varsak bölgesinin sosyal yaşam kalbi olan belediye bahçesini güzel bir meydan projesiyle daha kullanışlı hale getireceklerini belirten Başkan Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “Bahçedeki, eski Varsak Belediyesinin hatırası olan ağaçları koruyarak, geleceğe taşıyoruz. Nice hemşehrimiz, bu ağaçların gölgesinde dinlenmeye, güzel bir vakti paylaşmaya devam edecek. Düzenleme çerçevesinde mevcut yeşil dokuyu daha da artıracağız. Meydana, çınar ağaçlarıyla uyumlu güzel de bir taş mimaride Millet Kıraathanesi yapacağız. Meydan ve kıraathane; bir dinlenme, kitapla buluşma ve geleneksel kıraathane nostaljisinin yaşandığı bir nokta olacak. Kıraathanelerin isim kökeni ‘okumak’ anlamına gelen ‘kıraat’ten geliyor. Aynı zamanda kıraathane ‘okuma salonu’ ya da ‘okuma evi’ olarak da anılır. Bu bakımdan günlük gazetelerin olacağı kıraathanemizde mütevazı bir kütüphane de hizmet verecek. Demli bir çay, kitap ve çınar ağacı, daha ne olsun. İhale süreci tamamlandıktan sonra Varsak Millet Kıraathanesi’nin düzenlemesinin yapımı başlayacak. Projenin yapımını, bu yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz” açıklamasını yaptı.

Kaynak: İHA