Türkiye'nin her noktasında Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri düzenlenmeye devam ediyor.

Antalya'da bölgeye has ürünlerden elde edilen yiyecek ve içeçekler ustalarının maharetli ellerinden çıkarak hem protokol hemde hafta kapsamında vatandaşlar ile buluşturuluyor.

Hafta etkinlikleri kapsamında Antalya Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri tarafından hazırlanan yörük kahvaltısı Antalya Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin olmak üzere , Kırgısiztan, Almanya, Rusya ve Ukrayna Başkonsoloslarının yanısıra, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Candemir ZOROĞLU, Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği  Başkanı Zeki ÖZEN'in de katılımı ile düzenledi.

Vali Şahin ve berberindekiler önce olgunlaşma enstitüsünü gezerek Enstitü Müdürü Emine Erkal'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Antalya'ya özgü hibeş ve açma börek ise ustaları tarafından uygulamalı olarak anlatıldı.

Daha sonra birbirinden lezzetli tatlardan oluşan yörük kahvaltısı yapıldı.

“YÖRÜK KÜLTÜRÜNDE ATIK YOK”

 Vali Hulusi Şahin Sürdürülebilirlik ve Yöresel Ürün kullanımı temalı olarak bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türk Mutfağı Haftasına ilişkin açıklamalarda bulunarak yörük mutfak kültüründe artık olmadığını kaydetti.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü

Şahin aynı zamanda açıklamasında Türk mutfağının Antalya Turizmine büyük katkı sağladığına da vurgu yaptı.

 Türk Mutfağı haftasına ilişkin açıklamlarda bulunan  Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği  Başkanı Zeki ÖZEN yeni nesilin türk mutfağını tanımadığını o nedenlede kültürün kaybolmaması için bu türk etkinlikleri önemli olduğunu söyledi.

HABER: SEVGİ GÜMÜŞ

KAMERA: AHMET ÇELİK

Editör: Kanal V Antalya