Thodex kripto para borsasının kurucusu Faruk Fatih Özer ve diğer sanıkların duruşması devam ediyor. Thodex borsasının binlerce kişiyi dolandırdığı iddiasıyla açılan davada savcı, Faruk Fatih Özer ve diğer sanıkların "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "nitelikli dolandırıcılık" ve "örgüt kurma ve yönetme" suçlarından toplamda 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapis cezası istediğini açıkladı.

“Sayılı günler tükendi yolun sonu görünüyor”
Son savunmasını yapan Özer, "Burası zorbalıkla yönetilen bir ülke değildir. Bizim ve ailemizin yaşadığı adaletsizliğin son bulması gerekiyor. Thodex yalnızca bir şirket ve iflas etti. Thodex bir suç örgütü değil bir şirkettir. Dosyada şüpheli olanların 2 seneden fazladır yalnızca mağdur olduğu çok açıktır. Bu dosyadaki yargılanma sürecinin bugünkü aşamaya gelmesi internette benim Türkiye'den birkaç bakanla, milletvekiliyle olan fotoğraflarımdır. İsmi geçen hiçbir bakan, hiçbir milletvekiliyle hiçbir ilişkim olmamıştır. Savunmamı Musa Eroğlu'ndan 'Yolun sonu görünüyor' türküsünden bir dörtlük ile bitirmek istiyorum. Geçtim dünya üzerinden, ömür bir nefes derinden. Bak feleğin çemberinden yolun sonu görünüyor. Azrail’in gelir kendi, ne ağa der ne efendi. Sayılı günler tükendi yolun sonu görünüyor” dedi.

Nasuh Mahruki’nin Savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı Nasuh Mahruki’nin Savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı

16 sanığa beraat
Mahkeme heyeti, 16 sanık hakkında ise delil yetersizliği nedeniyle ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçundan beraat kararı verildi. Ayrıca mahkeme, hükümle birlikte 4 sanığın tahliyesine hükmetti. Diğer sanıklara ise çeşitli suçlardan değişen oranlarda hapis cezası verildi.

İddianameden
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kullanıcıların Thodex adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbar üzerine 22 Nisan 2021'de resen soruşturma başlatılmıştı. Hazırlanan iddianamede 2 bin 27 müşteki yer alıyor.
Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 21 sanık hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 12 bin 164'er yıldan 40 bin 562'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: İHA