El – Nino sıcaklarının etkisi altındaki Antalya, sıcaklıklar rekor düzeylere ulaştı. Hal böyleyken vatandaşların beslenme düzenleri ve şekilleri de değişti.

Uzmanlar uyardı

Kavurucu sıcaklıkların hakim olduğu Antalya’da vatandaşlar çok sıvı tüketimi nedeniyle öğün atlamaya başladı. Uzmanlar, vatandaşları öğün atlamama konusunda uyarırken günün ilk öğünü olan kahvaltıda dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgi verdi.

“Yoğurt tüketimi önemli”

Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gün içinde çok yağlı ve şekerli ürünlerin minimal düzeylerde tüketilmesini öneren Başkan Manavoğlu, öğünlerde mutlaka yoğurt bulunması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Manavoğlu, ayrıca vatandaşların sıcak zamanlarda dikkat etmesi gereken noktalara değindi. Başkan Manavoğlu, “Karbonhidrat, yağ ve proteinin hiçbirinden vazgeçmeden hepsini yeterli ve dengeli bir şekilde alarak beslenmemizi gerçekleştirmemiz gerekiyor” dedi.

“Kaybettiğimiz suyu yerine koymamız gerekiyor”

Antalya'da rampa çilesi Antalya'da rampa çilesi

Yüksek sıcaklıkların hakim olduğu günlerde ter yoluyla vücuttan mineral ve su atımını en aza indirmek için su ve maden suyu tüketimine ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Manavoğlu, “Sıcaklığın yüksek olduğu yerlerde terleme ile beraber ciddi bir su kaybı yaşıyoruz. Bu su kaybını yaşarken terle beraber vücudumuzda ne yazık ki bir mineral kaybı gerçekleşiyor. Bizim mutlaka kaybettiğimiz koymamız gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

Başkan Manavoğlu aynı zamanda vatandaşlara sıcak zamanlarda dikkat etmesi gereken noktalara da değindi.

Haber: Hafize Korkmaz

Editör: Kanal V Antalya