Zamlardan meyve ve sebzeler de nasibini aldı.

GastroAntalya açıldı GastroAntalya açıldı

Bazılarını ikiye bölen, bazılarını ise çeyrek dilimler halinde kesen pazarcılar, karpuzları streç filmle sarıp, dilimini ortalama 150 liradan tüketiciye satmaya başladı.

Konyaaltı Liman Semt pazarında yer alan bir diğer tezgahta da ortalama bir karpuz 500 liradan tezgahta yerini alıyor. 

 Tezgahlarda ilgi yerli karpuza göre daha erken hasat edilen İran karpuzunda. 

Karpuz üretiminde artış söz konusu ancak pazarcılar yüksek satış yüzünden satışların düşmesi nedeniyle kara kara düşünüyor.

 Karpuz, fiyatıyla cep yakmasına rağmen 7'den 70'e herkes seviyor.

Hasat mevsimi yeni başlayan karpuzun ileri aylarda fiyatının düşeceği öngörülüyor.

 

HABER: ZEHRA GİDER/KAMERA: RECEP SARIYAR

Editör: Kanal V Antalya