Çarşıdaki ürünlerin içerisinde Fırın Kebabı, Mevlana Şekeri, Mevlana Sarması gibi Konya'ya has birbirinden lezzetli yiyecekler bulunuyor. Bunların en lezzetlilerinden ve en bilindiklerinden birisi Konyalıların olmazsa olmazı etli ekmek yer alıyor.

Ustasının marifetli elleriyle incecik açılan Etli Ekmek hamuru, kıyma makinesine girmeden hazırlanmış kıymasıyla birlikte fırınlanıyor. İyi bir etli ekmeğin en lezzetlisi çıtır pişmiş olanı olarak biliniyor. 

Çarşının açıldığı günden beri ziyaretleriyle stantları boş bırakmayan vatandaşlar ise, hem yöresel ürünlerin tanıtılmasının hem de Antalya'nın bu tarz etkinliklerle canlanmasının önemli olduğunu belirtiyor. 

Dünya ekseni kaymaya devam ediyor Dünya ekseni kaymaya devam ediyor

Vatandaşların ilgisini çeken bir diğer lezzet ise Konya ile özdeşleşmiş olan Konya Düğün Pilavı. 

Akdeniz Konyalılar Federasyonu Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz. amaçlarının Konya'nın kültürünü tanıtmak ve Konya'nın lezzetlerini Antalyalılarla buluşturmak olduğunu söyledi.

Cengiz, yöresel ürünlerin renklendirdiği çarşının 21 Aralık Pazar akşamına kadar devam edeceğini belirtti ve sergilenen lezzetli ürünlerden bahsetti.


HABER:İSMAİL UYGUN
KAMERA:MEHMET DOĞMUŞ

Editör: Kanal V Antalya