Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler, birçok binanın yıkılmasına ve binlerce binanın ağır hasar almasına neden oldu. Bu depremlerin ardından Kahramanmaraş'ta yeni akademik yıl için üniversitedeki hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı. Ancak, bu dönem Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ni (KSÜ) tercih eden yaklaşık 9 bin 300 öğrencinin barınma problemi ortaya çıktı. Üniversitenin bütün kontenjanları dolu olmasına rağmen, deprem nedeniyle şehirdeki birçok yurt binasının hasar görmesi, öğrencilerin barınma sorununu derinleştirdi.

Bu sorunun önüne geçmek amacıyla üniversite yönetimi, kampüs içerisinde bulunan yaklaşık 59 dönümlük bir araziye farklı şekillerde 450'ye yakın kıl çadır kurma kararı aldı. Bu çadırlar, öğrencilere barınma imkanı sağlamak için kullanılacak.

Evde Bakım Yardımları hesaplara yatırılıyor Evde Bakım Yardımları hesaplara yatırılıyor

AW020945_06

“Çadırların etrafı güvenli hale getirilecek”
KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kahveci, kampüs içerisine kurulacak olan çadırlar hakkında bilgi verdi. Kahveci, barınma problemini kıl çadırı yöntemi ile çözmeye çalışacaklarını söyleyerek, “Etnospor Genel Müdürlüğü ile görüşme yaptık ve bu görüşme sonucunda onlar üniversitemizin bir kısmında zaten vatandaşlarımızın kaldığı kıl çadırları yani Kırgız çadırları diye diye ifade ettiğimiz çadırlardan barınma yerleri oluşturmuşlardı. Öğrencilerimiz için şehrimizde barınma sorunu üst düzeyde ve bunun için kendilerinden bir destek istedik ve bu noktada Etnospor bize yardımcı olacaklarını söylediler. Öğrencilerimiz için kıl çadırı kuracağımız arazimiz yaklaşık 59 dönümlük bir arazi. Bu arazinin üzerine yaklaşık 450 tane çadır ve oba kuracağız. Çadırların her biri farklı şekillerde olacak ayrıca çadırların olduğu yere öğrencilerin istifade edebileceği sosyal alanlar olacak. Çadırların etrafı güvenli hale getirilecek, giriş ve çıkışlar güvenlikli olacak” dedi.

Kaynak: İHA