Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen "Sıfır Atık 5D Kuralı" eğitimine fakülte birinci sınıf öğrencileri ile birlikte Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kuşdağcı, projeden sorumlu Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Bolat Gümüş katıldı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığında görevli Melike Yıldız'ın verdiği eğitimde Sıfır Atık 5D kuralı, geri dönüşüm ve atık yönetimi anlatıldı. Öğrencilerden gelen sorularda cevaplanarak fakülte özelinde yapılabilecek çalışmalar konuşuldu. Eğitimlerden memnun kaldıklarını belirten öğrenciler Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
"Gençlerimizi bilinçlendiriyoruz"
Fakülte olarak Sıfır Atık ve geri dönüşüme büyük önem verdiklerini belirten Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kuşdağcı, "Diş Hekimliği Fakültesi olarak biz aynı zamanda ağız ve diş sağlığı hastanesiyiz. Bu yüzden Sağlık Bakanlığı bünyesinde geri dönüşüm konularıyla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Özellikle bizim için Sıfır Atık çok önemli. Amalgam atıklarının belirli yerlere toparlanması, ağızdaki toksit maddelerin filtrelerden geçerek bir yerde toparlanması gibi çeşitli uygulamalarımız var. Birinci sınıf öğrencilerimizden başlayarak bu kültürü yaymayı hedefleyen proje için Büyükşehir Belediyemizin desteğine çok teşekkür ediyoruz. Temas kurmamızla birlikte hızlı bir şekilde eğitimler planlandı. Projelerin sürdürülebilirliği önemli bu yüzden artarak bu eğitimlerimiz Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile devam edecektir. İnşallah güzel verimli bir süreç olacak" dedi.
"Hedefimiz Sıfır Atık bilincini yaygınlaştırmak"
Büyükşehir Belediyesinin Sıfır Atık eğitimleri ve hedefleri ile bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığında Görevli Melike Yıldız, "Diş Hekimliği Fakültemizin başlatmış olduğu 'Yeşil Gülüş' projesine destek veriyoruz. Bu proje kapsamında öğrencilerimize atıkları azaltmak, önlemek ve geri dönüşümünü sağlamak amacıyla Sıfır Atık farkındalık eğitimlerimizi düzenledik. Hedefimiz başta kendi birimlerimiz olmak üzere gelen talepler doğrultusunda resmi kurum ve okullarımızda Sıfır Atık bilincini artırmaktır. Döngüsel ekonomi ve sürdürülebilir çevreye katkı sağlayacak projelerimize ve desteklerimize devam edeceğiz" dedi.
"Profesyonel destek alıyoruz"
Büyükşehir Belediyesi ile sağlanan iş birliği ve proje detaylarına ilişkin bilgi veren Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Bolat Gümüş ise, "Burada amacımız öğrencilerimize birinci sınıftan itibaren atık yönetimi, atıkların azaltılması ve geri dönüştürülebilir atıkların tekrar kullanılmasıyla ilgili daha çok bilinçlenmelerini amaçlıyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyemiz bize desteklerini sundu. Çekirdekten başlayarak öğrencilerimizin geri dönüşüm konusunda bilinçlenmeleri hem çevreye hem de topluma katkı sağlayacaktır. Bu eğitimleri düzenli olarak personellerimize ve öğrencilerimize yapmaya gayret ediyoruz. Bu işbirliği sayesinde daha profesyonel bir destek almış oluyoruz. İş birliğinin artarak devam etmesini istiyoruz. İş birliğimiz ve destekleri için Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Büyükşehir'den "Yeşil Gülüş Projesi"ne destek
Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin başlattığı “Yeşil Gülüş Diş Hekimliğinde Çevre Dostu Yaklaşım” çevre projesine profesyonel eğitim desteği sağladı.
Bunlar da ilginizi çekebilir