Özel Haber

Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Haftası Başladı

Cumhurbaşkanlığı Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile hazırlanan; gastronomi alanında uzman akademisyenlerin danışmanlığında ve ünlü şeflerin katkılarıyla ortaya çıkan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından esinlenerek bu yıl 3.'üncüsü yapılan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Haftası başladı.

Abone Ol

Haftaya ilişkin açıklamalarda bulunan Turizm İl Müdürülüğü, Güzel Sanatlar Şube Müdürü Selma Yörür, 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağında yer alan Antalya lezzetlerinin ustaları tarafından yapılarak tanıtılacağını söyledi.

USTA ELLERDEN ANTALYA PİYAZI

21 – 27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen hafta çercevesinde  Antalya Olgunlaşma Enstitüsünde  Antalya'nın coğrafi işaretli ürünü Antalya Piyazı, usta öğreticiler tarfından hazırlandı.

Sürdürülebilir Türk Mutfağı konusunda farkındalık yaratmak, bu alanda markalaşmak ve Türk Mutfağı’nın sağlıklı, geleneksel ve atıksız özelliklerini vurgulamak amacı ile düzenlenen etkinlikte Antalya Piyazı'nın lezzetinin nereden geldiği en ince ayrıntısına kadar anlatıldı.

HABER: SEVGİ GÜMÜŞ

KAMER: AHMET ÇELİK