Kentin akrapolü bu tepe üzerine kurulmuştur ve Helenistik, Roma ve Bizans Dönemlerine ev sahipliği yapmıştır. Aynı zamanda Selinus, Dağlık Kilikya Bölgesi'nin önemli bir parçasıdır ve Roma İmparatorlarından Trajan'ın ölümünün ardından bu ismi almıştır.
Günümüzde, Selinus'ta Orta Çağ Kalesi, Agora, Büyük ve Küçük Hamam, Şekerhane Köşkü ve Anıtsal Mezarlar gibi mimari yapılar görülebilmektedir. Akrapol bölgesindeki kilise ve sarnıç, önemli korunan yapılardan sadece birkaçıdır. Aynı zamanda Selinus kenti sahil şeridi ve yamaçlarda da yer alır ve bu bölgelerde hamamlar, agoralar, Selçuklu Köşkü, su kemeri ve Nekropol alanı gibi yapılar mevcuttur.
Nekropol, bu antik kentteki önemli bir alandır ve burada bulunan anıtsal mezarlar özellikle göze çarpmaktadır. Ayrıca, Alanya Arkeoloji Müzesi'nde bulunan ostoteklerin büyük bir kısmı Selinus Nekropolü'nden getirildi, bu durum Selinus'ta bir atölyenin varlığını düşündürmektedir. Antik Selinus Kenti, zengin tarihi ve arkeolojik izlerle dolu bir bölge olarak dikkat çekmektedir.
Haber: Sevgi Gümüş