Türkiye'de 'reçel' denildiğinde akla gelen ilk şehir Antalya oluyor.

Antalyalıların ve uzun yıllardır Antalya'da yaşamışların anlattığı reçel tarifleri ile geleceğe adeta iz bırakıldı. 

'Dünyaya umut ol' sloganıyla yardım kuruluşu olan Rotary kulübunun falez ve kaleiçi şubelerinin ortak projesinde üye Olcay Okutan ve Rukselan Selek tarifleri derleyerek kitap haline getirdi.

Falez ve Kaleiçi Rotary kulüpleri ortak projesi olan Antalya'nın kültürel mirasına katkı olsağlayacak  Antalya Reçelleri kitabı tanıtım davetine ilgi çok yoğun oldu.

Davete Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İsa Güzel, Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Öz, Kaleiçi Rotar Kulubü Başkanı Nassif Hamati, Falez Rotary Kulübü Başkanı Cansev Pilavcı, anlatıcılar ve çok sayıda reçelsever katıldı.

Türkiye'nin reçel üssü Antalya'ya özgü Turunç reçelinden kamkat, şadok, sakız kabağı reçelleri gibi 40 farklı özel imza tarifi kitap sayfalarında sofraları renklendirmek ve pişirilmek üzere yerlerini aldı.

TÜRKİYE'NİN REÇEL ÜSSÜ ANTALYA'YA ÖZGÜ TARİFLER DERLENDİ

Kitabı derleyen Olcay Okutan ve Rukselen Selek şu sözlerle hazırlık sürecini değerlendirdi:

Çoğunluğu kadın 34 kişinin reçeteleriyle hazırlanan kitap adeta Antalya'nın reçel kültürünü de kişilerin elinin altında olmasını sağlayacak.

Kitabın satışından elde edilen gelir ile kadın ve kız çocuklarını destekleyen ve yardım eden projeler hayata geçecek.

GastroAntalya açıldı GastroAntalya açıldı

HABER: ZEHRA GİDER

KAMERA: MEHMET DOĞMUŞ

Editör: Kanal V Antalya