Antalya'nın Serik ilçesinde üretilen coğrafi işaretli ürünlerinden biri olan altın susam farklı bir lezzet olarak şimdilerde sofralarda yerini alacak.
Coğrafi işaretli ürünler kullanılarak farklı lezzetler elde etmek için sürekli çalışmalar yapan Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Usta Öğreticileri sadece susam kullanarak hem susam sütü elde ediyor hem de peynir yapıyor.
Süt ürünlerine alerjisi olan vatandaşlar için alternatif haline gelen vegan peynir ise nasıl yapılıyor. İşte tarifi.
Yapımı bir o kadar kolay ve sağlıklı olan vegan peynirin alt suyu olan susam sütü ise hamur işlerinde rahatlıkla kullanılabiliyor.
Tadına gelince; Susamın saymakla bitmeyen faydasına ek elde edilen vegan peynirin patentini almak için çalışma başlattıklarını kaydeden Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Erkal, vegan peyniri yakında satışada sunacaklarını açıkladı.
HABER: SEVGİ GÜMÜŞ
KAMERA: KERİM OSMAN DEMİREL