Seradaki iş kazasıyla ilgili 2 kişi tutuklandı Seradaki iş kazasıyla ilgili 2 kişi tutuklandı

ALKÜ'de yapılan bilimsel çalışmaların yanında akademik, idari personel ile öğrencilere yönelik çeşitli seminerler de düzenlenerek farkındalık oluşturulmaya devam ediliyor. Hizmet içi eğitimler bünyesinde akademik ve idari personele yönelik Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celil Çakıcı tarafından “Akreditasyon ve Kalite” semineri verildi. Eğitim Fakültesi Başöğretmen Konferans Salonu’nda gün boyu süren seminere, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, ALKÜ Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, dekanlar, akademik ve idari personel katıldı.

"En iyiyi nasıl buluruz arayışı olmalı"
Seminerin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, kalite çalışmalarının yürütülmesinde dikkat edilecekler ve gerekli olanlar hakkında bilgi verdi. Yükseköğretimlerde kalite çalışmalarının en önemli madde olduğunun altını çizen Kılıç, “Kalite ile ilgili çok şey söylense de en başta bu işi ciddiye almak, ‘mış gibi yapmamak’ geliyor. Kalite kültürü bizlere çok uzak değil fakat algıda farklılık oluyor. İnsanlar, kaliteyi yıllarca ürün üzerinden değerlendirmişler. Kalite ilk ve en belirgin olarak Hammurabi Kanunları’nda karşımıza çıkıyor. Bunun yanında Ahilik teşkilatlarımızda da yapılan çalışmalarda kalite standartları ortaya çıkmış. Yükseköğretimde kalite daha başka boyuta evriliyor. Burada öğrencinin yetiştirilmesinden sektörde istihdam edilmesine kadar kalite takibi gerekiyor. Bizim öğrencilerimizin yeterli kalitede yetişmiş olması sektöre de olumlu etki ediyor. Bunun yanında kalitenin sürdürülebilirliği için sürekli kontrol altında tutulması gerekiyor. Kalite çalışmalarında sürekli olarak ‘En iyiyi nasıl buluruz?’ arayışı olması gerekiyor” dedi.

"İstihdamın önemi"
Seminerin devamında Prof. Dr. Celil Çakıcı, “Akreditasyon ve Kalite” konusunu derinlemesine ele aldı. Akreditasyonun önemi, temel süreçler, öz değerlendirme raporunda dikkat edilecek hususlar konusunda detaylı bilgiler veren Çakıcı, yükseköğretimlerde kalitenin değerlendirilmesindeki en belirgin hususun mezun öğrencilerin istihdamı olduğunu söyledi. Akreditasyon ve kalite çalışmalarında planlamanın ve izlenebilirliğin iyi yapılması gerektiğine vurgu yapan Çakıcı, aynı zamanda sürdürülebilirliğin de olması gerektiğini dile getirdi. Seminer, daha sonra soru-cevap şeklinde devam etti. Katılımcılara sertifika verilmesinin ardından Rektör Yardımcısı Kılıç, Çakıcı’ya teşekkür belgesi ve hediye takdim etti.

Kaynak: İHA