1-Namip Çöl Böceği
MIT mühendisleri, havadan su elde etmeyi başardı. Namib çöl böceğini kabuğunun işleyişine bakarak, buna benzer bir düzenek yaptılar.
2-Yaşyan Mikrorobot Siboplazma
Vücudun içinin görüntülenmesi, günümüzde MRI makineleriyle mümkün. Buna alternatif ve daha etkili olarak siboplazma benzeri küçük robotlar yaptılar. Bu sayede vücuttaki birçok şey takip edilebilecek.
3-Fil Hortumu
40.000 yılda oluşmuş fil hortumu kaslarını biz, dijital devrimle birlikte 60 yılda yapabildik. Festo isimli bir alman şirket, hortuma benzer bir robotik kol yapmış.
4-Kuş Gagası
Eiji Nakatsu, kuş gözlemcisi olan bir mühendis. Tasarladığı trenin hızını arttırabilmek için Kingfisher kuşunun gagasına benzetmiş.
5-Ahtapot
İtalya’da yapılan bir robotik çalışmasında, ahtapotumsu bir robot yapıldı. Bu sayede diğer robotların tekdüze hareketleri yerine daha gayrı nizami hareketler yapabilen bir robot ortaya çıktı. Özellikle bir yerde mahsur kalmış insanları kurtarmak için kullanılabilir.
6-Yunus
Yunus pruvası aynı zamanda Concorde'un tasarımcılarına da model olmuştur. "Mühendisler, havanın Concorde'un dış yüzeyinde yaptığı sürtünmeyi engellemek için yaptıkları çalışmada, yunus balığının iğ biçimindeki burnundan etkilendiler.
7-Yarasa
Görme duyuları ‘kör' denebilecek kadar zayıf olan yarasalar ultrason denilen çok yüksek titreşimli ses dalgaları yayarlar. Bu sesler saniyede 20.000 titreşimin üzerinde olduğundan, insan tarafından duyulamaz. Yarasının yaydığı ses dalgaları havadaki ve yerdeki hayvanlara veya hayvanın önündeki diğer engellere çarparak yansır. Yarasa, yansıyan ve kendine gelen bu titreşimlere göre yönünü ve hareket tarzını belirler. Radarın çalışma prensibi de aynıdır.