Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki emekli Mehmet ve 65 yaşındaki Ümmügülsüm Ersoy çifti, birikim ve kredi desteğiyle bir araba aldı. Para biriktirmeye devam eden Ersoy çifti, geçtiğimiz Haziran ayında ev almaya karar verdi. Aracı vasıtasıyla tanıştıkları ve acil paraya ihtiyacı olduğu için evini satmak istediğini söyleyen M. V. isimli şahısla 285 bin liraya anlaştı.

 

"KAHVE İKRAM ETTİK"
Kahve bile ekram ettiler ve sonrasında Mehmet Ersoy'un iddiasına göre, ilk etapta kaparo ve tapu işlemleri için şahsa 30 bin 400 lira verdi.   Bu sırada evine davet ettiği M. V.’ye güvenmeye başlayan Ersoy çifti, henüz tapu işlemler yapılmadan ev fiyatından düşülmesi üzere 80 bin liraya saydıkları otomobillerini ile 5 bin lira da harçlık verdi.

 
Yemeklerini yedi, çaylarını içti ama verilen paralara karşın satışın bir türlü gerçekleşmedi. Ersoy çifti durumdan şüphelendi ve ardından şahısla tekrar iletişime geçen çift, M. V. ile otomobil içerisinde görüştü. Ersoy, evin üzerinde haciz işlemi olduğu ve kaldırılması için 48 bin 200 TL gerektiğini söyleyen M. V.’nin bu teklifini geri çevirdi. İddiaya göre, kabul etmemesi üzerine M. V. belinden çıkardığı tabancayı yaşlı adama dayayarak tehditte bulundu. Ardından bankaya giderek 50 bin lira kredi çeken Ersoy, bir daha şahsa ulaşamadı. Dolandırıldığını anlayan Ersoy, şikayetçi olmak için soluğu karakolda aldı. Onlar kendilerini dolandıran adamı Allah'a havale etti. Polis ies eşgali belirlenen dolanrıcıyı yakalamak için çalışma başlattı.