1- KİMLİK

müge anlı ile ilgili görsel sonucu

Öğrenci kimliğinizi sakın kaybetmeyin. Yolun sonu Müge Anlı’da bitebilir.

2 - ÖĞRENCİ İŞLERİ

üniversite öğrenci işleri ile ilgili görsel sonucu

Öğrenci işleri ile aranızı sıcak tutun. Hemşehri, aynı köylü vs. muhabbetleri her zaman iş yapar. Aksi takdirde 2 dakikalık işiniz 2 hafta sürebilir.

3 - YEMEKHANE

üniversite yemekhane ile ilgili görsel sonucu

Okulda her zaman birlikte yemekhaneye gidebileceğiniz arkadaşlar edinin. Tek başına o kuyruğu beklemek oldukça can sıkıcı olabiliyor.

4 - RİNG

İlgili resim

Kampüs içi ücretsiz ringle ulaşım muhabbetlerine fazla sevinmeyin, kendinizi yürümeye alıştırın. Ring hiçbir zaman boş gelmez!

5 - FOTOKOPİCİ

üniversite fotokopici ile ilgili görsel sonucu

Fakülte fotokopicisi ile vakit geçirmeyi ihmal etmeyin. Derslere girmeden sırf fotokopicide zaman geçiren bir öğrencinin en kötü ihtimalle orta dereceli notla mezun olması pekala mümkündür.

6 - DERS DÜŞTÜ UYDURMASI

profesör ile ilgili görsel sonucu

“Ders düştü, hoca yokmuş, bütün bölüm konferansta hadi gidelim” gibi söylemlerin aslını astarını araştır. Koca profesör senin "15 dakika oldu ama hocam ders düşmüştü" gibi söylemlerinle mi uğraşır sanıyorsun sen?

7 - NOT İSTEME

üniversite not isteme ile ilgili görsel sonucu

 Arkadaşlarının samimiyetine sınav zamanını atlatmadan güvenme! İlerleyen zamanlarda not isteme problemin arkadaşlarınla aranda ki samimiyeti etkileyebilir.

8 - ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

üniversite öğrenci kulüpleri ile ilgili görsel sonucu

Okul başladığında size çok cazip gözükecek olan öğrenci kulüplerinde çokta sosyalleşme planları yapmayın. Kayıt kısmındaki heyecan ve isteği faaliyet kısmında görme ihtimaliniz oldukça düşük.

9 - KALACAK YER

öğrenci evi ile ilgili görsel sonucu

Kalacak yer sıkıntısı çekiyorsanız okulda çok arkadaş edinin. Her birinde en az 3 gün kalsanız okulu kapatırsınız. Ama dikkat! Diş fırçanızı yanınıza almayı unutmayın.

10 - KREDİ KARTI

üniversite kredi kartı satıcıları ile ilgili görsel sonucu

Elinde dosyalar veya tabletle gezip, sizi yıllardır tanıyormuş gibi konuşabilen kişiye ayıracak 1 dakikanız olmadığını söylemelisiniz. Aksi takdirde yeni bir kredi kartınız olacak.

 

Son olarak “burası üniversite burada hiçbir şey kesin değildir.”