PATARA ANTİK KENTİ'NDE TARİH SANATLA BULUŞTU. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ‘2020 PATARA YILI'NIN TANITIMINA DESTEK AMACIYLA ANTİK KENTTE BULUNAN DÜNYANIN İLK MECLİS BİNASINDA DÜZENLEDİĞİ ONLİNE KONSER, RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK, KANAL V EKRANLARINDA DA CANLI YAYINLANAN GECEDE,  PATARA’NIN TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ DÜNYA GÜNDEMİNE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞACAKLARINI SÖYLEDİ. 

"AMACIMIZ PATARA'YI TANITMAK"

Antalya Büyükşehir Belediyesi 2000 yıllık mirasıyla tarihe ışık tutan Patara Antik Kenti’nde 2020 Patara Yılı’nın tanıtımına destek olmak amacıyla konser düzenledi.

Televizyonumuz turizmin her alanında olduğu gibi bu etkinliktede desteğini sürdürdü ve konser Kanal V ekranlarından canlı olarak yayınlandı.  

Dünyanın en eski ve ilk demokratik meclis binasına gerçekleşen konseri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ile Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, meclis üyeleri ile birlikte izledi.

Antik Kentin etkileyici atmosferinde gerçekleşen konserin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, turizmi desteklemek amacıyla Troya ve Göbekli Tepe’den sonra 2020 yılının da Patara Yılı olarak ilan edildiğini belirterek, Pataranın önemine değindi.