Etimesgut İlçesindeki Özel Çocuk ve Gençlerin kişisel, fiziksel, sosyal ve zihinsel gelişimlerine katkı sunmak ve içlerinden Paralimpik sporcular yetiştirmek için planlanmış olan “Engelleri Sporla Aşıyorum” projesi kapsamında 50 okuldan, 1000 özel çocuğa tarama yapılıp, 13 Kasım Pazartesi günü TOHM Eryaman Tesislerinde Sağlık Dairesi Başkanlığınca Motorik Özellikleri ve Fiziki Özellikleri, Antropomekrik ölçümle testleri yapıldı.
Proje hakkında açıklama yapan Proje Koordinatörü ve Asbaşkan Ensar KURT, “Etimesgut İlçemizdeki özel çocuklarımızı hayatın tam ortasında olsunlar, koşsunlar, spor yapsınlar diye hayata geçirdiğimiz “Engelleri Sporla Aşıyorum” projesi ile 1000 çocuğumuza ulaştık. Ekim ayında Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım, İlçe GHSİM Müdürü Hamza Güneş’in destekleri ile TOHM tesislerinde 50 Özel Eğitim ve Kaynaşmalı Okul Müdürü, Beden Eğitimi Öğretmeni ve Özel Eğitim Öğretmenimize sunum yaptık, projemizi anlattık. Yol haritamızı paylaşıp iş birliği protokolümüzü imzaladık. Daha sonra Teknik Kurul Üyelerimiz Sevda Kalkan ve Oğuz Kalkan’ın öncülüğünde okullarda taramalarımızı tamamladık, bugün de burada ölçümlerimizi yapıyoruz. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, Etimesgut Gençlik Hizmetleri ve İlçe Müdürlüğü ve Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile 1000 Özel Çocuğumuza ve ailemize ulaştık. Ölçümlere katılan çocuklarımıza Katılım Belgesi, Spor Malzemesi ve Madalya dağıttık, bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Aydın: “Hedefimiz 2020 yılına kadar 100 bin özel çocuğumuza ulaşmak”
Başkan Birol Aydın ise yaptığı açıklamada, “Hedefimiz proje kapsamında 2020 yılına kadar 100 bin özel çocuğumuza ve ailesine ulaşmak, onların Motorik Özellikleri ve Fiziki Özelliklerini ve Antropomekrik ölçümlerini yapmak, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği hedef doğrultusunda engelleri kapalı kapılar arkasından salonlara, sahalara çıkarmak. 2024, 2028 Paralimpik Oyunlarında ülkemize yeni madalyalar, yeni şampiyonlar kazandırmak olacaktır. Özel Çocukları hayatın tam ortasında tutup, onları sporla tanıştıracağız, engelleri sporla aşacağız. Projeye destek olan tüm taraflara ve kişilere teşekkür ediyorum” dedi.