Özel okul teşvik sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın başvuru sayfası üzerinden erişime açıldı. Veliler, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde destek alıp alamadığını özel okul teşvik sonuçları sorgulama sayfası üzerinden öğrenebilecek

Özel okul teşvik sonuçları 7 Eylül itibariyle velilerin erişimine açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın değerlendirmesiyle birlikte veliler, özel okul teşvik desteği almaya hak kazanıp kazanamadığını bakanlığın açmış olduğu sayfa sayfa üzerinden öğrenebilecek. İşte, 2017-2018 özel okul teşvik sonuçları

ÖZEL OKUL TEŞVİK SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖZEL OKUL TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Özel okul tercihleri, 7-14 Eylül tarihleri arasında bakanlığın belirlediği usül iler gerçekleştirilecek. Özel okul desteği almaya hak kazanan veliler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı listeden okul tercihlerini değerlendirecek. 

Yerleştirme sonuçları 15 Eylül'de ilan edilecek. Öğrencilerin, yerleştiği özel okula nakil ve kesin kayıt işlemlerini 15-22 Eylül tarihleri arasında tamamlaması gerekiyor. Boş kalan kontenjanlar için ise aynı tercihler üzerinden 25 Eylül'de ek yerleştirme işlemi yapılacak ve ek yerleştirme kayıt işlemleri 25-29 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

ÖZEL OKUL TEŞVİK ÜCRETİ NE KADAR?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl özel okullarda okuyan öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği kapsamında 2017-2018 öğretim yılında, okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere 3 bin 60 lira, ilkokul ve temel liselerde öğrenim gören öğrencilere 3 bin 680 lira, ortaokul ve diğer liselerde öğrenim gören öğrencilere ise 4 bin 280 lira destek ödemesi yapılacak. Ayrıca 2017-2018 öğretim yılında okul öncesinde 6 bin, ilkokul, ortaokul ve liselerde 15 biner, temel liselerde ise 24 bin olmak üzere toplam 75 bin öğrenci ilk defa bu destekten yararlanma imkânı bulacak.