Sabah saatlerinde Antalya Organize Sanayi İkinci Bölgede bulunan CANTEK Fabrikasından dumanlar yükseldi. Soğuk Hava deposu üretimi yapan fabrikada mesainin başlamadığı saat 08:15 sıralarında meydana gelen yangında can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. 40 Bin metre kare alana yayılan fabrikada yükselen dumanlar Antalya'nın hemen hemen her noktasından gözlendi. Yoğun duman nedeni ile yangın söndürme halikopteri de iki sorti yapmasına rağmen müdahalede bulunamadı.

 

Yangında yaşanabilecek bir patlamaya karşın Jandarma ekipleri ve Organize Sanayi Yönetimi gerekli önlemleri aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca ise bu talihsiz olayı anlatırken güçlüle konuştu. Karaca can kaybının yaşanmamasına sevindiklerini belirterek şunları söyledi.

 

Yangın söndürme çalışmalarına  Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Organize Sanayi itfaiye ekiplerinin yanısıra kepez belediyesi ve döşemealtı itfaiyesinden de destek geldi. Öte yandan fabrika da çıkan yangına müdahale çalışmalarını bazı fabrika çalışanları da uzaktan izledi. Yaklaşık 100 kişinin çalıştığı fabrika da yangın anında bulunan çalışanlara su ve ayran dağıldı.