Türkiye’nin gül bahçesi olarak bilinen Isparta, son yıllarda ‘mor şölen’ olarak adlandırılan lavanta bahçeleriyle de öne çıkıyor.

Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyünde yaklaşık 4 bin dönümlük lavanta bahçeleri, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.  Türkiye’nin birçok noktasından gelen ziyaretçiler, mor güzellikler içerisinde fotoğraflar çekerek, anı ölümsüzleştiriyor.

Kuyucak evlenecek olan çiftler de doğal stüdyo olarak lavanta bahçelerini tercih ediyor. Geçen yıl yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kuyucak köyünde bu sene pandemiden dolayı lavanta turizmi sakin başladı.

Yaklaşık 2 hafta önce başlayan mor şölen nedeniyle köye gelen ziyaretçi sayısında geçen yıla göre düşüş yaşandı. Tüm Covid-19 önlemlerinin alındığı köyde girişte ziyaretçiler için el dezenfektan stantları kuruldu. Ayrıca köyde maskesiz dolaşılmaması konusunda da uyarı levhaları bulunuyor.
 

KUYUCAK’A İLK LAVANTA 1975 YILINDA GELDİ
Kuyucak’ta lavanta bahçesi sahibi genç girişimci Hüseyin Avcı, Köyde yaşayan bir kişinin Fransa’da keşfettiği lavanta bitkisini 1975 yılında Kuyucak’a getirmesiyle maceranın başladığını söyledi. Peki sonra ne oldu?

 

COVİD-19’DAN DOLAYI ZİYARETÇİ SAYISI DÜŞTÜ
Tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi sürecinin Kuyucak’taki lavanta turizmini de olumsuz etkiledi

 

TURİZM İÇİN BÜTÜN KÖY KATKI KOYDU
Bir tur şirketinin sahibi olan Yelda Baler, İstanbul’dan geldiklerini belirterek, lavanta turizmi serüvenine 5 yıl önce başladıklarını ifade etti. Baler, her yıl turist sayısının katlanarak arttığını belirtiyor.