Kepez Belediyesi, insana dokunan sosyal çalışmalarından biri olan taziye evini, Kepez Evi projesi adı altında büyütüyor.


Daha önce Hüsnü Karakaş, Güneş ve Çankaya mahallelerine taziye evi kazandıran Kepez Belediyesi, mahalle sakinlerinin sosyal etkinliklerini daha büyük bir alanda yapabilmesi amacıyla Kepez Evi projesini başlattı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün dediği gibi daha geniş bir konsept oluşturuluyor. Proje ilk olarak taziye evi talebi olan Şafak Mahallesi’ne yapılıyor. Peki bu konsept neleri içinde barındıracak. Kepez Belediye Meclisi’nin onayladığı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu ile Kepez Evi’nin Şafak Mahallesi’nde yapılacağı alan oluşturuldu.

 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün sözü olan tesis, Ahmet Hamdi Akseki Caddesi üzerindeki yeşil alanda imar revizyonuyla oluşturulan belediye hizmet alanına inşa edilecek. Tek katlı, betonarme mimarisinde 620 metrekare alana inşa edilecek olan Şafak Mahallesi Kepez Evi’nde çok amaçlı salon, mutfak ile bay ve bayan tuvaletlerinin olması planlanıyor.