İşte iyi bir iletişim için yapmanız gereken 5 öneri:

1. Gülümsemek

Bir insanla merhabalaşırken hemen gülümsemeyin. Önce yüzüne bakın ve daha sonra gülümseyin. Böylece her elini uzatana değil, karşınızdaki insanı gördüğünüz için gülümsediğiniz hissi yaratırsınız.

2. Göz teması

İnsanlarla ileitşim kurmaya başladığınız andan itibaren göz teması kurun ve bu iletişim (sözlü ya da sözlü olabilir) sona erene dek gözünüzü ayırmayın.

3. Karşı karşıya durun

Biriyle iletişime başladığınızda ilk andan itibaren ona dönük şekilde el sıkışın ve konuşmaya başlayın. Yan yana durmak, yüzler birbirine bakmadan görüşmek iyi bir izlenim bırakmaz. Bir insanın karşısına geçip yüz yüze gelmek ona önemli olduğunu hissettirecektir.

4. Rahat olun

Yeni biriyle tanıştığınızda eski arkadaşlarınızdan birini hatırlayın ve bir anlığına karşınızdakinin o olduğunu hissedin. Böylece vücut duruşunuz daha az kasılır, daha rahat olursunuz ve daha içten gülümsersiniz. Bunu mutlaka deneyin, her zaman işe yarıyor.İletişim kurarken sürekli başınızla oynamayın, eliniz cebinizdeyse sürekli elleri değiştirmeyin. İletişime başladığınız andaki duruşunuzu pek fazla bozmamakta fayda var. Bu daha güvenilir bir etki bırakır.

5. Eski arkadaş tekniği

Yeni biriyle tanıştığınızda eski arkadaşlarınızdan birini hatırlayın ve bir anlığına karşınızdakinin o olduğunu hissedin. Böylece vücut duruşunuz daha az kasılır, daha rahat olursunuz ve daha içten gülümsersiniz. Bunu mutlaka deneyin, her zaman işe yarıyor.

 

sonhaber.in