Soğanın göz yaşartma etkisinden kurtulmanın bir çok yolu bulunmakta işte bunlardan bazıları.
1- Deniz gözlüğü kullanın
Soğan doğrarken soğan doğrama gözlüğünüz yoksa, deniz gözlüğü takmanız durumunda gözlerinizin hava ile teması olmayacağı için gözleriniz yanmaz. Bu yöntem en etkilisidir.
2- Soğanı buzdolabında bekletin
Soğanın kabuklarını soyduktan sonra 10 dakikalığına buzdolabına koyun. Eğer aceleniz varsa buzluğa koyduktan sonra 5 dakika bekletin. Daha sonra soğanlarınızı alın ve gözleriniz yaşarmadan soğan doğramanın ne kadar keyifli olduğunu görün.
3- Suda doğrayın
Tencerenize bir miktar su koyduktan sonra suyun içinde soğanlarınızı doğrayın veya soğanı ve soğanı keseceğiniz bıcağı önce su ile yıkayın. Bu sayede soğanın gözünüzü yakmasını önleyebilirsiniz.
4- Ağzınıza su alın
Ağzınıza bir miktar su alın ve soğan doğrarken ağzınızda suyu bekletin. Gözünüzün yanmaması için uygulayacağınız en pratik yötemlerden biri bu olacaktır.
5- Dişlerinizle kibrit çöpü tutun
Soğanları doğrarken dişlerinizle bir-iki kibrit çöpü tutun.
6- Sakız çiğneyin.
7-Mümkün olduğu kadar burun yerine ağızdan nefes alın.
8-Mutfakta yanan mum bulundurun.
9-Soğuk suyun altında doğrayın.
10-Soğanı doğrarken musluğu açmak ve akan suya yakın bir şekilde soğan doğramak da gözlerinizin etkilenmesini önleyen diğer bir yöntemdir.
sonhaber.in