Soğanın göz yaşartma etkisinden kurtulmanın bir çok yolu bulunmakta işte bunlardan bazıları.

1- Deniz gözlüğü kullanın
Soğan doğrarken soğan doğrama gözlüğünüz yoksa, deniz gözlüğü takmanız durumunda gözlerinizin hava ile teması olmayacağı için gözleriniz yanmaz. Bu yöntem en etkilisidir.

2- Soğanı buzdolabında bekletin

Soğanın kabuklarını soyduktan sonra 10 dakikalığına buzdolabına koyun. Eğer aceleniz varsa buzluğa koyduktan sonra 5 dakika bekletin. Daha sonra soğanlarınızı alın ve gözleriniz yaşarmadan soğan doğramanın ne kadar keyifli olduğunu görün.

3- Suda doğrayın

Tencerenize bir miktar su koyduktan sonra suyun içinde soğanlarınızı doğrayın veya soğanı ve soğanı keseceğiniz bıcağı önce su ile yıkayın. Bu sayede soğanın gözünüzü yakmasını önleyebilirsiniz.

4- Ağzınıza su alın

Ağzınıza bir miktar su alın ve soğan doğrarken ağzınızda suyu bekletin. Gözünüzün yanmaması için uygulayacağınız en pratik yötemlerden biri bu olacaktır.

5- Dişlerinizle kibrit çöpü tutun

Soğanları doğrarken dişlerinizle bir-iki kibrit çöpü tutun.

6- Sakız çiğneyin.

7-Mümkün olduğu kadar burun yerine ağızdan nefes alın.

8-Mutfakta yanan mum bulundurun.

9-Soğuk suyun altında doğrayın.

10-Soğanı doğrarken musluğu açmak ve akan suya yakın bir şekilde soğan doğramak da gözlerinizin etkilenmesini önleyen diğer bir yöntemdir.

sonhaber.in