16 Temmuz’da Antalya’nın Kepez ilçesi Ünsal Mahallesi Yeşil Sanayi Sitesinde, E.K.’nin kasıtlı olarak sokakta ki köpeklerin üzerine aracını sürmesi ve ardından bir köpeği ezmesi çok fazla tepki toplayarak Antalya gündemine girdi. Olayın arkasından ASKODER Başkanı Mehmet Orhan sürücüden şikayetçi olmuş, E.K. polis tarafından yakalanıp çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. 

Olaya ilişkin, veteriner hekim Hüseyin Alp Polat ise, olayın insan olmakla alakası olmadığını, bir insana ya da hayvana yapılanın aynı durum olduğunu belirtirken; “genelde böyle kasıtlı vakalar görmeyiz, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana gelen olaylar çok fazla oluyor maalesef” dedi.

Kendisine yönelttiğimiz, bu tür vakalarla karşılaşıldığında yapılması gerekenler ve Antalya’da sokak hayvanları için yapılan uygulamalara dair yönelttiğimiz sorulara ise Alp;

“Böyle durumlarda ben ve diğer hekim arkadaşlarım gereken acil müdahalelerde bulunuyoruz. Belediyerimizin trafik kaza vakalarına istinaden uyguladıkları bir ambulans hizmeti mevcut fakat bence yetersiz. Devletimizin bu konuyla daha fazla ilgilenip gerekli desteği vermesini bekliyoruz” şeklinde cevap verdi.

 

KANALV.COM.TR