Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) üyelerini kabul etti. Başbakanlıkta gerçekleşen kabul öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bozdağ, sosyal medyada başlatılan "tamam" kampanyasına ilişkin, iktidara gelmenin yolunun sandıktan geçtiğini belirtti. Bozdağ, "İktidar Twitter’dan çıkmayacaktır, sandıktan çıkacaktır. Sanal alemde FETÖ’nün kriptoları, terör örgütleri, başka ülkeler, başka yerlerdeki gezmeler şunlar bunlar yapadursunlar. Adı üstünde sanal alem. Gerçek alem, sandıkta milletin attığı helal oylarla ortaya çıkacaktır. Gerçek iktidar ayın 24’ünde belli olacaktır. Tayyip Bey’in gücü de milletten gelmektedir. Allah’ın izniyle milletimiz nasıl 15 Temmuz’da onu ölümüne muhafaza ettiyse, 24 Haziran’da da sandıkta müdafaa edecektir. Ve yeniden bir dünyaya rağmen Türk milletinin cumhurbaşkanı seçecektir. Biz 24 Haziran’da Amerika’ya, Fransa’ya cumhurbaşkanı seçmiyoruz. Biz Türk milletine cumhurbaşkanı seçiyoruz. Bizim seçimlerimize de başka ülkelerin vatandaşları oy kullanmayacaklar, Türk milleti oy kullanacaktır. Köy görünüyor, yol da görünüyor, gerçek de görünüyor. Zaten 24 Haziran’a da fazla bir şey kalmadı. Ben onlara tavsiye ediyorum, kendinizi fazla yormayın. İktidarın yolu, sosyal medyanın yalanlarından geçmiyor. Milletin helal oylarından ve sandıklarından geçiyor. Yarın milletin kime ’tamam’, kime ‘devam’ diyeceğini göreceğiz. Onlar rüya görüyorlar, 24 Haziran o rüyaların kabusa döndüğü yeni bir gün olacaktır" şeklinde konuştu.

"HEPSİNİN DERDİ İKİ TUR"
CHP’den İYİ Parti’ye giden 15 vekilin geri dönmesine ilişkin de Bozdağ, Cumhur İttifakı’nın dışında yer alanların bir iddia sahibi olmadıklarını söyledi. Cumhur İttifakı’nın karşısında ittifak oluşturan partilerin cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ittifak yapamadıklarını anımsatan Bozdağ, "Bu, ’cumhurbaşkanı adaylığında iddiamız yok, bizim esas iddiamız parlamento üyeliğindedir’ demektir. Onun için parlamentoya biz asılacağız ama cumhurbaşkanlığına da asılıyormuş gibi yapacağız. Ben öyle yorumluyorum. Çünkü aksi olmuş olsa birinci turda kazanmaya odaklanılır. Hepsinin derdi ikinciu tura acaba biz yarışı erteletebilir miyiz, ikinci tura bu işi bırakabilir miyiz? Bu millet, bugünün işini yarına bırakan bir millet değildir. 24 Haziran işini Türk milleti Temmuz’un 7’sine bırakmaz. Bunlar baksınlar, hangi seçimin işini ötekine bırakmış da bunu bırakacak. O yüzden bu seçimde de Allah’ın izniyle ilk turda cumhurbaşkanı seçimi olacaktır."
Bozdağ, milletin iradesini etkilemek için çok oyunların oynandığını, milletvekili transferinin de bu oyunlardan biri olduğunu ifade etti.

"NEREDE AHLAK, NEREDE ETİK, NEREDE DEMOKRASİ?"
İlk defa bir partinin genel başkanının kendi vekillerini başka bir partiye kiraladığını vurgulayan Bozdağ, şöyle konuştu:
"Belli ki kira bedelini tahsil edemeyince ayın 21’inden önce bu milletvekilleri geri partilerine dönecek. Bunlar bir kahramanlık falan yapmadılar. Milletin gözü önünde bir tiyatro oynanıyor. Bunlar oynanan tiyatronun figüranlarıdır. Deniyor ya ’hamle yaptılar.’ Esasında piyonlarla hamle olmaz. Bunlar satrançta Sayın Kılıçdaroğlu’nun kullandığı piyonlar ama piyonlar hedefe ulaşamayınca yedirmemek için piyonlarını öyle gözüküyor ki geri çağırıyor. Şimdi CHP’nin listelerine koyup bunlara CHP’den oy isteyecekler. O anlaşılıyor. O zaman sormak lazım. Nerede ahlak, nerede etik, nerede demokrasi? Maalesef onları sadece lafta söylüyorlar ama icraata geldiği zaman bunu yapmıyorlar. Bütün oyunları görüyorsunuz. Bütün dertleri öyle yapalım böyle yapalım işte Tayyip Bey’i cumhurbaşkanlığından indirelim. İndiremeyecekler, kazanamayacak, kaybettikleri gibi daha önce yeniden kaybedeceklerdir. Çünkü bu millet, doğru olanla eğri olanı, hasbi olanla hesabi olan, millet için her şeyi göze alanla milletin aleyhine herkesle işbirliği yapanı çok iyi biliyor" diye konuştu.
(İHA)