Beyin ölümü gerçekleşen ve hâlâ yaşam destek ünitesine bağlı olan İbrahim Erkal'ın ailesi, "Organ bağışı yapmak ister misiniz?" diye soran doktorlara net cevap verdi: "Kesinlikle düşünmüyoruz"
BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ AMA ORGANLARI ÇALIŞIYOR

Evinin otoparkında baygın halde bulunan ve yaklaşık bir aydır yoğun bakımda tedavi altında olan İbrahim Erkal'ın beyin ölümü gerçekleşti. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'inde tedavi görmekte olan usta sanatçının doktorlarının "Beyin ölümü gerçekleşti ancak diğer organları hâlâ çalışıyor" açıklaması ise akıllara "Erkal'ın organları acaba bağışlanacak mı?" sorusunu getirdi.
AİLE KESİNLİKLE İSTEMEDİ

Erkal'ın tedavi sürecinin başından bu yana her zaman yanında olan Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkanı Süha Dengizek'in açıklamaları soru işaretlerini ortadan kaldırdı. Dengizek, "İbrahim kardeşimizin beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin başhekimi aile ile organ bağışı için görüştü. Aile kesinlikle kabul etmedi. Sağlık Bakanı Recap Akdağ da aileyi üç kez aradı. Sevenleri ve ailesi bir an olsun hastaneden ayrılmadı" diye konuştu. (Kaynak: Sözcü)
İLGİLİ HAB