Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sağlık ordusu güçlü olan bugün kazanıyor. Antalya'ya da bir şehir hastanesi kazandıracağız. Uzun süre yeri ve imarıyla ilgili işlemler devam etti. Şimdi ihale aşmasında" dedi. Bugün yaşananların 2. Dünya Savaşı'nda sonra yaşanan en büyük kriz olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Bütün dünyayı kasıp kavuran bir pandemi var ama Türkiye olarak gerekli adımları attık, atıyoruz, turizm sektörü için de çalışıyoruz, hemşehrilerimiz müsterih olsunlar" mesajını verdi.

"2. Dünya Savaşı'nda sonra yaşanan en büyük kriz ama aşacağız"

Turizm alanında da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte çalıştıklarını ifade eden Çavuşoğlu, "Turistler gelecek ama nereye gelecek? Hangi şehirlere gelecek? Burada alınacak tedbirler ne? Sertifikasyona uyan otellerimiz turistlerini alabilecek. İlçe ilçe çalışmalar olacak. Kemer, Belek, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, hepsinin planlaması yapıldı, ne zaman açılacak, gelecek misafirlerimiz için yapılacak testler o ülkelerde mi, havaalanında mı yapılacak? Kapsamlı çalışma içerisindeyiz. 

"Hestourex için tekrar çalışacağız"

"4 sene önce başlayan Hestourex çok önemli bir rol oynadı ve Antalya'mızda başladı. İlk sene bakanlığımızın himayesindeydi. Buradaki rakamları Sayın Cumhurbaşkanımıza atınca Hestourex, Cumhurbaşkanlığımız himayesine alındı. Çünkü daha ilk yılında Türkiye'ye 4 binden fazla satın alma heyeti geldi. Çok ciddi sayıda iş görüşmeleri oldu, sözleşmeler imzalandı. İkinci yılında 5 binden fazla yine katılımcı oldu, yine 3. yılında fazla katılımcı oldu ve imzalanan anlaşmalara bakıyorum da 30 milyar lirayı buluyor" dedi.
Nisan ayında yapmayı planladıkları Hestourex'in salgın yüzünden ertelendiğini belirten Çavuşoğlu, işin öncüleriyle tekrar bir çalışma yapacaklarını aktardı.