Nobel 1 Kafe'de düzenlenen geceye, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, ÇGD yönetici ve üyeleri ile gazeteci Ahmet Şık'ın annesi Fatma Albay Şık da katıldı.

Törende konuşan ÇGD Akdeniz Şube Başkanı Sefa Seyitoğlu, ÇGD Akdeniz'in 1995 yılındaki kuruluş yıllarını hatırlatarak, “Antalya o dönemde, çalışanların haklarının sonuna kadar gasp edildiği bir coğrafyaydı. Sektörler arasında en örgütsüz ve sosyal haklardan en yoksun olanı ise medyaydı. Gazeteciler bırakın Basın İş Yasası'nı, normal sigortadan bile yoksun olarak, izinsiz, mesaisiz, tatilsiz çalışıyordu. Tüm bu koşullar altında gazeteciler, hukuksuz tabloya razı olmayacaklarını gösterdiler. 1995 yılı Nisan ayında ÇGD'nin Akdeniz Şubesi yola çıktı. Kurucu başkanımız Mehmet Büyükarı nezdinde, her türlü baskı ve engellemeye rağmen bu zorlu yolculuğu başlatan ekibe selam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

ÇGD'nin o yıllarda zor şartlar altında ayakta kalmaya çalıştığını ifade eden Seyitoğlu, “Derneğin kimi zaman kendine ait bir adresi oldu, kimi zaman sığınacak bir yer bulundu. Çoğunlukla da çantada gezdi; bürolarımızda, evlerimizde. Toplantılar için kafelerde, çay ocaklarında. Ve nihayet bugün, hiç kimseye, hiçbir kuruma minnet etmeyeceği kendi naif ve güzel mekanında mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor" dedi.

TÜREL VE UYSAL'DAN ÇİÇEK

 

ÇGD'nin kuruluş yıl dönümü gecesinde ÇGD Genel Merkezi'nin 40. Yıl Belgeseli ile ÇGD Akdeniz Şubesi'nin son dönem çalışmaları slayt gösterisiyle izlendi. Yoğun katılımla gerçekleşen gecede ÇGD üyesi gazeteci Pelin Gel'in solist olarak yer aldığı Grup Mercan, halk müziği konseri verdi. Programları nedeniyle geceye katılamayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ÇGD'nin 23'üncü yıl dönümü için çiçek yolladı.