Antalya Yörük Türkmen Derneği'nin 6. Keşkek Şöleni, Varsak Kirişçiler Mesire Alanı'nda gerçekleştirildi. Keşkek şölenine katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yörük beyleri tarafından davullu zurnalı karşılandı. Başkan Tütüncü, çeşitli yörük obalarını temsil eden tüm çadırları gezerek iyi dileklerde bulundu. Bir çadırda ikram edilen gözlemelerden tadan Tütüncü, buraya Polatlı'dan, İzmir çevresi ve Burdur çevresindeki Yörük obalarını selam göndermesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

ÇOCUKLARIMIZA KÜLTÜRÜMÜZÜ ÖĞRETİYORUZ

Kültürümüzün folklorik unsurlarının bu şölenlerde yaşatıldığını belirten Tütüncü, çocukların geleneksel kıyafetlerle katıldıkları şölenlerde yörük kültürünü tanımaya başlamasının önemine vurgu yaptı. Yörük kültürünün her yıl farklı istikamette şehrimizde yaşatıldığını belirten Tütüncü, “Bu etkinliklerin en önemli faydalarından birisi de yörük obalarının burada temsil ediliyor olması. Biz böylelikle bu şölenlerle büyük olduğumuzu, iri olduğumuzu, diri olduğumuzu ortaya koyacağız" diye konuştu.

TÜM OBALARA SELAM GÖNDERDİ

Yörüklüğün bizim aslımız, özümüz olduğunu vurgulayan Başkan Tütüncü, yılda bir defa da olsa bir araya gelmenin önemine işaret etti. Her yıl vites büyüterek kültürümüzü daha farklı şekilde anlatabilmenin heyecanını yaşadığını belirten Tütüncü, “Şölenimize selamlarını gönderen tüm yörük obalarına Antalya'dan selam olsun" dedi.Keşkek şöleni yoğun katılımla gün boyu devam etti.