1 - BOCCE

bocce ile ilgili görsel sonucu

Arkadaşlarınızla eğlenceli bir hafta sonu geçirmek için yapılabilecek türden bir spor olan ‘Bocce’;

İlk Romalılar tarafından oynanan kökeni Anadolu’ ya dayanan bir spor dalıdır.

Tek kişilik bocce oyunları 4 topla, 2 kişilik bocce oyunları ise 2 topla oynanır.

Bocce oyununda amaç hedef top olan pollino ya atılan topun en yakın olmasını sağlamaktır.

2 – CEP TELEFONU FIRLATMA

cep telefonu fırlatma ile ilgili görsel sonucu

Oldukça ilginç bir spor değil mi?

Çoğu kişinin bilmediği ve ilk defa duyduğu cep telefon fırlatma sporu Finlandiya’ da ulusal spor haline gelmiştir. Bu spordan kısaca bahsetmek gerekirse Belirlenen çizginin ardına geçip telefonu en uzağa fırlatan oyunu kazanıyor.     

3 - UNICYCLE HOCKEYİ

unıcycle hockey i ile ilgili görsel sonucu

Yine ülkemizde bilinmeyen ve bir o kadar da cesaret gerektiren bir spor olan ‘unıcycle hockeyi’ Almanya da ve İsviçre’de popüler spor dallarından biridir. İlginç yanı ise;

Hokeyi andıran bir takım sporudur, ancak her oyuncu topu oynamak için bir tekerlekli bisiklete binmek zorundadırlar.  Bu oyunun amacı ise hockey de ki gibidir. Ancak tek farkı tek tekerli bisiklet üzerinde sopa eşlinde topu kaleye atmaktır. 

4 - BOSSABALL

bossaball ile ilgili görsel sonucu

Plajda spor yapmayı sever misin? Haydi o zaman ‘bossaball’ oynamaya!

Plaj futbolu ve plaj voleyboluna benzeyen kurallarla şişme bir trambolinin de bulunduğu bir sahada zıplanarak oynanan ‘bossaball’ da, amaç; topun kendi sahanıza düşmesini engellemektir.

5 – YANARDAĞ SÖRFÜ

yanardağ sörfü sporu ile ilgili görsel sonucu

Spor yaparken heyecanlanmayı seviyorsanız ve o halde soğukkanlı kalabiliyorsanız sizin sporunu bu denilebilir. Adrenalin isteyen insanların yapması gereken sporlardan birisi; yanardağ sörfü.

 Yanardağların tepesinden koruyucu kıyafetleriyle yapılan yanardağ sörf spor dalıdır.

ABD’nin en küçük yanardağı Cerro Negro’da yaygın olarak yapılmaktadır. 

6 – BATAKLIK DALIŞI

bataklık dalışı sporu ile ilgili görsel sonucu

Spor yaparken hem eğlenmeyi hem de dağıtmayı seviyorsanız bu spor tamda sizlik!

Dünyanın en kirli sporu olarak bilinen herhangi bir bataklık da elleri kullanmadan sadece ayakları hareket ederek yapılan dalış spordur. Sadece ayaklarınızı kullanarak oldukça kirlenebilirsiniz.

7 – SATRANÇ BOKSU    

satranç boksu ile ilgili görsel sonucu

Şah – Mat – Nakavt!

Eğer boks eldiveni alacak kadar bütçeniz ve biraz beyin hücresi kaybetme cesaretiniz varsa, bu spor tam size göre. Oldukça ilginç olan sporun oynanma şekli ise; 

Bir karşılaşmanın 11 round’dan oluştuğu satranç boksunda; 4 dakikalık bir satranç round’undan sonra, yarışmacılar ringe çıkarak, iki dakika boks yapıyor. Her round arasında birer dakikalık dinlenme süresi var ve oyuncuların, oyunu kazanmaları için satranç tahtasında şah-mat yapmaları ya da rakibi ringde nakavt etmeleri gerekiyor.

8 – ULTİMATE TAZER BALL 

İlgili resim

Oyun boyunca çılgın bir serüvene varsanız ve elektrikle aranız iyiyse bu sporu tercih edebilirsiniz.

Belki de en çılgın ve ilginç sporlar arasında yerini alabilecek bu sporu farklı kılan ise oyuncuların her birinin ellerinde elektrikli şoklama cihazı var ve birbirlerini etkisiz hale getirmek için bunları kullanıyorlar. Oyundaki amaç ise normalinden yeterince büyük olan futbol topunu, ellerinle küçük çaplı kaleye elektriği yemeden atmak!