Antalya YÖREX Fuarı'nda sergilendikten sonra Finike'ye getirilen 47 kilo 900 gram ağırlığındaki Diyarbakır karpuzu testereyle kesildi. Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Aladağ ve partililerin katıldığı programda kesilen karpuz konuklara ikram edildi.

Milletvekili Atay Uslu, "Coğrafi tescil almış 200'e yakın ürün var. Bunlardan birisi de Finike'mizde yetişen portakalımız. Finike portakalı bilindiği üzere dünyanın en kaliteli portakalı. Bunu biz söylemiyoruz. ABD'deki üniversiteler söylüyor. Finike portakalı ile ilgili biz yeni bir aşama başlattık. Avrupa'dan tescil almak istiyoruz" dedi.

Finike portakalına Avrupa'dan tescil almak için başvuru süreçlerini başlattıklarını vurgulayan Uslu, "Avrupa'dan tescil alan şu ana kadar 3 ürün var. Birincisi Aydın inciri, ikincisi Gaziantep baklavası, üçüncüsü de Malatya kaysısı. İnşallah Finike portakalı da ilk 10'un içerisinde olacak. Süreci il tarım, ilçe tarım müdürlüğümüz ve Finike Belediyesi beraber yürütüyor. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu da yurt dışındaki sürecin hızlandırılmasına yönelik konuyu takip ediyor" diye konuştu.