Diyarbakır'da, 2016 yılında 30 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde boş araziye atılan Ali Kesik cinayeti davasında, eşini yasak aşk yaşadığı kayınbiraderine öldürtmek suçundan yargılanan Lamihe Kesik 17 yıl, yengesinin azmettirmesi sonucu ağabeyini öldüren Mehmet Kesik'i ise ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Yargılamayı yapan Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararında, Mehmet Kesik'in öz ağabeyi Ali Kesik'i 30 bıçak darbesiyle öldürdüğü belirtilerek, öldürmenin arz ettiği özelliğin vahşi bir yöntemle gerçekleştirilmediği, suçun işleniş biçiminin canavarca hisle adam öldürme kavramını tamamlamaya yetmediği kaydedildi.

Kararda, cinayetin iğrençliği ve ilkelliği belli, tehlikeliliği vahamet düzeyinde bir düşünceden kaynaklanan eylem olmadığı, amaç itibari ile tehlikeli ve vahşi kötülük eylemi sergileyen, psikolojik bir güdüden ve canavarca hisle öldürme suçundan bahsedilemeyeceği kaydedildi. Kesik ailesinin avukatı, karara şaşırdıklarını belirterek, İstinaf Mahkemesi'ne itiraz edeceklerini söyledi.

YENGEYLE YOĞUN TELEFON TRAFİĞİ

Diyarbakır'da çiftçilik yapan 5 çocuk babası Ali Kesik (42), 8 Ekim 2016 günü 30 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde boş bir arazide bulundu. Yakınlarının ifadesini alan polis, Ali Kesik'in kardeşi Mehmet Kesik'i (33) çelişkili bilgiler vermesi üzerine takibe aldı. Takip sonucu Mehmet Kesik'in, cinayetten önce öldürülen ağabeyinin eşi Lamihe Kesik (40) ile yoğun telefon görüşmesi tespit edildi.