Şirket tarafından yapılan açıklama oldukça kısa ve öz. Olduğu gibi hemen aşağıda paylaşıyoruz.

“Türkiye’deki şehirlerin ulaşım seçeneklerini geliştirmek amacıyla tüm ilgili yerel paydaşlarla iş birliği içinde çalışmak istiyoruz ve uzun vadeli sadık bir iş ortağı olarak Türkiye’ye sonuna kadar bağlıyız.”

Buradan anladığımız kadarıyla, UBER ülkemizdeki operasyonlarına devam etmekve hizmetlerini sürdürmek istiyor. UBER uygulamasını direkt olarak etkileyen bir yasak olmasa da, bundan böyle UBER ile çalışacak şirket ve araç sahiplerine çok ciddi yaptırımlar uygulanacak. Bu durum da şirketin ülkemizdeki faaliyetlerinizora sokuyor.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği‘nde yapılan değişikliğe göre; UBER ve benzeri yetki dışı taşımacılık faaliyetleri yapanlara uyarı, tekrar durumda ise belge iptali uygulanacak. Hatta bu cezalar 2 yıl yıllık men cezasına kadar yükselebilecek.UBER için çalışan firmalara ise uyarı cezası verilecek. Çalışmaya devam ettikleri takdirde ceza uygulanacak. Özellikle sürücüler tarafında son zamanlarda yaşanan olayların bu karar çıkmasında etkili olduğu konuşuluyor. Ama cezaların genel kapsamı olduğunu, sadece söz konusu uygulama değil, tüm korsan taşımacılık yapan uygulamaların etkileneceğini belirtelim.

Kaynak:Shiftdelete.net