Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde WhatsApp, Facebook ve Instagram'da bir sorun yaşanmış, kullanıcılar fotoğraf veya video gibi medya dosyalarını görüntüleyememişti. Bu tür dosyaları alıp, gönderememişti. Şimdi buna benzer bir sorun yeniden yaşanıyor. Kullanıcıların her üç platformda erişim problemi yaşadığına dair bir takım şikayetleri var.

SORUNLAR DAHA ÇOK NEREDE?

Platformların ve servislerin ne durumda olduğunu, çalışıp, çalışmadığını gösteren Down Dedector sitesine göre WhatsApp Macaristan, Bulgaristan, Makedonya ve birkaç Doğu Avrupa ülkesinde sorunlu olarak görünüyor. Bununla birlikte sitede Kolombiya, Brezilya ve birkaç Güney Amerika ülkesinden daha erişim şikayetleri yazan kullanıcı yorumları da yer alıyor. Down Dedector haritasına göre İngiltere, Almanya, İsviçre ve Hollanda'da da sorunlar var. Site haritasında WhatsApp'ın durumundan Türkiye de biraz etkilenmiş görünüyor.

Facebook ve Instagram'ın da durumu neredeyse WhatsApp'la aynı gibi, ancak Facebook ve Instagram'ın Down Dedector haritasındaki durumu, özellikle Doğu Avrupa ülkelerinde kırmızı şekilde gösterilmiş durumda.

Bilindiği üzere Instagram ve WhatsApp, Facebook tarafından satın alınmıştı. Her iki platform Facebook bünyesinde yer alıyordu. Konuyla ilgili olarak Facebook'tan herhangi bir açıklama gelmedi.