Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz, Beşiktaş'taki Conrad Otel'de eski manken olduğu belirtilen Filiz Aker isimli kadın tarafından, 4 kurşunla sırtından vurularak öldürüldü. Aker daha sonra aynı tabancayla intihar etti. İşte korkunç cinayet ve intiharla ilgili detaylar

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz'ın, Beşiktaş'taki Conrad Otel'de eski manken Filiz Aker tarafından 4 kurşunla sırtından vurularak öldürülmesi olayında çarpıcı detaylara ulaşıldı.

2009'DA BİRLİKTELİK YAŞADILAR

Olay yeri tutanağına göre, Şaşmaz ile Aker'in 2009 yılında birliktelik yaşadıkları, anlaşmazlık üzerine ayrıldıkları, ancak Aker'in Şaşmaz'dan kopamadığı, platonik aşk besleyerek, takıntı haline getirdiği, sürekli Şaşmaz'ı arayarak onu çok sevdiğini ve evlenmek istediği belirlendi.

2011 YILINDA İNTİHARA KALKIŞMIŞ

Aker'in karşılık alamadığı aşkı nedeniyle sürekli intihar edeceğini söylediği, 2011 yılında ise ilaç alarak intihar girişiminde bulunduğu da öğrenildi.

1130 NOLU ODADA KALMAYA BAŞLADI

Aker'in 1.5 ay önce Conrad Otel'e gelerek 1130 nolu odada kalmaya başladığı, olaydan önce yeğeni Dora Ercan ile eşini otele çağırdığı, Aker'in 12.30'da otele gelen Dora Ercan ve eşiyle birlekte cafe de oturdukları da öğrenildi.


ALKOL ALMIŞ

Aker'in burada alkol aldığı, ardından saat 17.00 gibi misafiri geleceğini, yarım saate döneceğini belirterek yanlarından ayrıldığı da kaydedildi.

GELMEYİNCE ODASINA ÇIKTILAR

Aker'in gelmemesi üzerine yeğeninin telefonla aradığı, telefona cevap vermeyince de otel güvenliğinden yardım alarak Aker'in kaldığı odaya çıktıkları belirtildi.

ŞAŞMAZ'IN SIRTINDA 4 KURŞUN, AKER'İN SAĞ KULAK ÜSTÜNDE TEK KURŞUN

Şaşmaz'ın kapı önünde yüzüstü yatar vaziyette kanlar içinde kaldığı, sırtından 4 kurşun isabet ettiği görüldü. Şaşmaz'ın odadan çıkmak için kapıya yöneldiği sırada Aker'in arkadan üst üste ateş ettiği de belirlendi. Aker'in daha sonra yatağa oturarak sağ kulak üstünde tek el ateş ederek intihar ettiği de belirlendi.


Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker bir arada...

İFADELERİ ALINDI

Olaydan sonra Aker'in yeğeni Dora Ercan ile otel görevlisi Turan Altunbaşak'ın ifadelerine de başvuruldu.

Bu arada, otel odasının Filiz Aker adına tutulduğu ve incelenen güvenlik kamerası kayıtlarından odaya başka kimsenin girmediğinin görüldüğü öğrenildi.

GÖZALTI YOK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, olayla ilgili soruşturma kapsamında, nöbetçi cumhuriyet savcısının söz konusu otel odasında inceleme yaptığı belirtildi.

İncelemelerini tamamlayan nöbetçi savcının tanık beyanlarına başvurduğu bilgisi verilen açıklamada, olayla ilgili herhangi bir gözaltı işlemi bulunmadığı kaydedildi.


CENAZELER ADLİ TIP'A GÖTÜRÜLDÜ

Polis ekiplerinin olayın gerçekleştiği otel odasında yaptığı incelemeler tamamlandı.

Çalışmaların ardından olay yeri inceleme ekipleri otelden ayrılırken, odada bulunan deliller ve olayda kullanılan tabanca da delil torbasına konularak emniyete götürüldü.

Şaşmaz ve Aker'in cenazeleri ise otopsi için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Cenazelerin konulduğu nakil aracına, polis ekipleri de öncülük etti.

OLAYDA KULLANILAN SİLAH AKER'İN RUHSATLI SİLAHI

Olayla ilgili Aker'in yeğeni Dora Ercan ile 4 otel çalışanının ifadesine başvurulacağı belirtildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin olayda kullanılan silahın Aker'in ruhsatlı tabancası olduğunu tespit ettiği ve Aker'in Şaşmaz'ı öldürdükten sonra aynı silahla intihar ettiği şüphesi üzerinde durduğu öğrenildi.

Aker'in yaklaşık bir aydır olayın gerçekleştiği otelde kaldığı bildirildi.

"BU KADIN BENİM BAŞIMI BELAYA SOKACAK" DEMİŞ

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Şaşmaz'ın yakın arkadaşı organizatör Nedim Delibaş Filiz Aker ile Vatan Şaşmaz arasındaki ilişkiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Delibaş, "Sanıyorum 2015'ten önce bununla bir gönül birlikteliği vardı. Evlendikten sonra Vatan'ı sürekli rahatsız ediyordu. Bir gün sert bir telefon görüşmesi yaptı. Vatan nedir dedim, 'Ağabey sorma bu kadın benim başımı belaya sokacak' dedi. Bu kadın Vatan'ı rahatsız ediyordu." açıklamasında bulundu.


"ONUNLA İLGİLİ YAŞADIĞIM TEK KÖTÜ ANI MAALESEF BUGÜN OLDU"

Vatan Şaşmaz'ın menajeri Gökhan Karaduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayla ilgili bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Karaduman, Şaşmaz ile menajer-sanatçı ilişkisinden ziyade ağabey-kardeş durumlarının olduğunu belirterek, "2006'da tanışıp çalışmaya başlamıştık. Vatan ağabeyin menajerlerinden biriydim. 11 yıl oldu. 11 yılda çok fazla iş yaptık. 11 yıl içerisinde Vatan ağabeyin herhangi birisiyle en ufak bir husumetini, bir tartışmasını, birini kırmışlığını, incitmişliğini görmedim, tanık olmadım. Onunla ilgili yaşadığım tek kötü anı maalesef bugün oldu." diye konuştu.


Eski manken Filiz Aker'in sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf Twitter'da olay oldu.

"HANIMEFENDİYİ TANIMIYORUM"

Olayla ilgili bilgi sahibi olmayı beklediklerini dile getiren Karaduman, şunları kaydetti:

"Filiz Hanım'la ilgili hiçbir şekilde bilgi sahibi değilim, hatta eşi dışında başka herhangi bayanla ilgili de bilgi sahibi değilim. Onlarca organizasyonlar, onlarca defa hayranları peşimizden koşardı ama Vatan ağabey sürekli kafasını önüne eğer koştururdu. Hiç böyle bir durum, yani insanların aklına gelen şeye ben ihtimal bile vermiyorum ama bilmiyorum da dediğim gibi hanımefendiyi tanımıyorum.

"5 YILDIZLI OTELE SİLAH NASIL GİRDİ"

Eski modellerden olduğu söyleniyor. Filiz Hanım'ın önce Vatan ağabeyi vurduğu, sonra kendisini vurarak intihar ettiği durumu söyleniyor, bu da izlenim üzerine, resmi bir açıklama değil. Benim kafama takılan en önemli şey; İstanbul'un göbeğinde 5 yıldızlı bir otele ruhsatlı dahi olsa o silah hadi girdi, nasıl aşağıda rehin alınmıyor, yukarı çıkıyor?"


"İKİSİNİ DE YAKINDAN TANIYORUM"

Oyuncu Muharrem Saruhan Hünel de olayın yaşandığı otelin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, üzüntülü olduğunu dile getirerek, "Olayın şokunu yaşıyorum. Otele yakın olduğum için hemen geldim. İkisini de yakından tanıyorum. Filiz Aker'i de mankenlik döneminden tanıyorum. Filiz'in sanıyorum içeride bir iki akrabası var. Şaşmaz evliydi. Eşi henüz otele gelmemiş. Yapacak bir şey yok, vefat etmişler." ifadelerini kullandı.

Vatan Şaşmaz'la aynı mahallede oturduklarını ve Şaşmaz'ı en son 20 gün önce gördüğünü anlatan Hünel, çok üzgün olduğunu vurguladı.


"DUYGUSAL KONUŞMALAR YAPIYORDU"

Aker'in yeğeni Dora Ercan ise "Eşimle beraberdik. Allah, Vatan'ın ailesine sabır versin. (Filiz Aker) Yukarı çıktı. 'Yarım saat işim var. İneceğim birazdan' dedi. Birkaç kez aradım. 'Geliyorum.' dedi. Sonra tekrar aradım. Telefona çıkmadı. Zaten duygusal konuşmalar yapıyordu. Kendine zarar mı verecek? diye düşündüm." dedi.

Ercan, kendisinin de teyzesi Filiz Aker'in ardından yukarı çıktığını ifade ederek, "Yukarı çıktım. Sonra eşimi çağırdım ve yanımıza güvenlik aldık. Vatan'ın yerde yattığını gördüm. Kapı kapanınca. 'Camdan atlamış olması lazım' dedim. 'Herhalde kendine zarar verdi' dedim. Allah ikisinin de mekanını cennet etsin. Ben Vatan'la hiç görüşmedim. 'Arkadaşım gelecek' dediği kişi Vatan'mış." şeklinde konuştu.