Ali Orhan, önce babasını Afrin'e uğurlayan çocuğun resmine yorumlarda bulundu. Babasına sımsıkı sarılan bir çocuk için; "Belkide son sarılışı kendinizi onun yerine koyun ." dedi. Diğer karede ise bir askerimizin kundaktaki bebeğini kokladığı an yer alıyordu. Bu fotoğraf için ise, "Daha gömleğine bebeğinin kokusu sinmemiş. Bunlar ne için hiç düşünüyor musunuz? Ülkemize terörist ihraç eden yere gidip, teröristleri men etmek için." şeklinde yorumda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nde doğan insanların memleketi için her şeyi feda edeceğini savunan Ali Orhan, abartı anlatımlarımıza da değindi. "5 gün askerlik yapan 50 yıl anlatır ama bu kareler abartı değil bunlar hayatın gerçeği." dedi.

Tank şehitlerinin uğurlandığı haberini okuduktan sonra ise, " Ülke olmadıktan sonra ben varım, sen varsın önemli değil. Önemli olan ülke." şeklinde konuşup Vatanın, toprağın ne demek olduğunu açıkladı.

İslamafobi hakkında konuşan Gazeteci Ali Orhan; terörün islamla ne işi var, ilamda teröre yer yoktur, dinler terörle anılmamlı şeklinde yorumlarda bulundu.

Son olarak  farklı düşünsekte öteki değilim ve öteki değilsin mesajını veren Ali Orhan, "Vatan söz konusu olduğunda tüm fikir ayrılıklarını bir kenara bırakıp kenetlenebilmeliyiz." cümlesi ile sözlerini noktaladı.