Antalya Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis Toplantısı yapıldı.

Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan başkanlığında yapılan toplantıda, Antalya Ticaret Borbası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, ilk olarak seçimlerin ertelenmesine dair görüşlerini aktardı.

Ertelemenin borsanın çalışma ortamını etkilemeyeceğini belirten Çandır, borsanın var gücüyle çalışmaya devam edeceğini aktardı. 

ATB Başkanı Çandır'dan Ekonomi Değerlendirmesi

Başkan Ali Çandır, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Ekonominin yılın ikinci çeyreği ve ilk yarısı itibariyle geçen yılın aynı dönemlerine göre ciddi oranda büyüme gösterdiğini bildirdi. Milli gelirin yılın ikinci çeyreğinde 5.1, tarım sektörününse 4.7 büyüdüğünü aktardı.

Tarıma Özel Sosyal Güvenlik Gündeme Gelecek

Ali Çandır, ayrıca mevcut sosyal güvenlik sisteminin tarıma uygun olmadığı açıkladı. Sosyal güvenlik siteminin tarım sektörünün yapısına uygun olacak şekilde yeniden modellenmesini talep edeceklerini belirtti.

"YÖREX'i 161 Bin 104 Kişi Ziyaret Etti"

Yörex'i başarılı şekilde tamamladıklarını söyleyen Çandır, 161 bin 104 kişinin YÖREX'i ziyaret ettiğini söyledi ve amaçlarının Yörex'e uluslararası kimlik kazandırmak olduğunu ifade etti.

Çandır: Domates Yasağı Kalksın

Domates yasağının kalkması için Antalya'nın müjdeli haber beklediğini söyleyen Çandır, Rusya'nın domates ithalatı yasağını kaldırmaya yönelik adımlarda Türkiye'den 9 firmaya ithalat izni verileceği, bu firmaların 6'sının Mersin'den olduğu şeklinde bilgiler aldıklarını, ancak böyle bir sınırlamanın doğru olmayacağını kaydetti