Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun öğleden sonraki programında ise Eski Öğretmenevi ve ışıklardaki Antalya Anadolu Lisesi’nin bahçesinde bulunan tarihi binayı ziyareti vardı. 

Öğretmenevinin ardından yürüyerek liseye geçen Vali Karaloğlu’na, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Antalya Rölöve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erhan Baydur ve okul yönetimi eşlik etti. 

Vali Karaloğlu, 1800’lü yılların sonunda iki tüccar tarafından ev olarak yaptırılan ardından Abdülhamit döneminde lise olarak kullanılmaya başlanan binanın restorasyonu hakkında bilgiler aldı. 

Binanın içindeki tüm detayları inceleyen Vali Karaloğlu, çalışmayı yürüten yetkililerle görüş alışverişinde bulundu. 

“Binadaki Özellik Antalya’da Bir İlk Olabilir”

Antalya Valiliği’nin himayelerinde rölöve, resisyon ve restorasyon çalışmasına başlanan binanın içerisinde 6 adet ocak nişi ortaya çıktığını belirten Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, binanın özellikleri hakkında bilgiler verdi. 

2018’in sonu doğru tamamlanması beklenen restorasyon çalışmasının ardından tarihi binanın nasıl değerlendirileceğine karar verilecek.