Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'da 2015 yılında kurulup kentin genel sorunlarının ele alındığı ve çözüm önerilerinin sunulduğu bir platform olan Antalya Yüksek İstişare Kurulu ile ilk defa  kent merkezi yerine Antalya'nın  İbradı İlçesi'ne bağlı Ormana'da düzenledi.

Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AYİK Başkanı Hasan Akıncıoğlu ve AYİK üyelerinin katıldığı toplantı öncesi heyet, Akseki'nin tarihi değerlerini inceledi.

Vali Karaloğlu ve AYİK üyelerinin ilk durağı Akseki'nin 800 yıllık tarihe sahip olan Sarıhacılar Mahallesi oldu. Heyet, 1990'lardan sonra yoğun göç nedeniyle neredeyse tamamen yok olma tehdidi yaşarken geçen yıllarda taş duvarların ağaçla takviye edildiği düğmeli evleri incelendi. 

Ağaç oyma süslemeleriyle bezeli binaların en önemlilerinden tarihi Sarıhacılar Camisi'ni de gezen heyet, Mustafa Kavasoğlu tarafından Türkiye'nin hemen her yöresinden ve özellikle Yörük yaşamında da kullanılan tarihi değere sahip eşyaların bulunduğu Sarıhacılar FOMGED Müzesi'ni de gezdi. 
Karaloğlu, Akseki Belediyesi tarafından restore edilen Sarıhacılar Hanı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Hükümetin bölgede alt yapı konusunda büyük yatırımları da olduğunun altını çizen Vali Karaloğlu, devam eden çalışmalarla bölgenin sahile daha fazla yaklaşacağını belirtiyor. Karaloğlu, büyük futbol ve golf organizasyonlarına ev sahipliği yapan Antalya'nın spor turizminden daha faza yararlanması gerektiğinin de altını çiziyor.