ÜST DÜZEY KATILIM

Kent merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mesut Görücü katıldı. 24 Haziran’da birçok ilkin yaşanacağını kaydeden Vali Karaloğlu, şöyle dedi:

VEKİL SAYIMIZ ARTTI

“Bizim için her seçim önemli. Ancak bu seçim içinde birçok ilki barındırıyor. Bu seçimde hem cumhurbaşkanımızı, hem de parlamento üyelerimizi aynı anda seçmiş olacağız. Yine bu seçimde ilk defa yasal ittifaklar yaşayacak. Parlamentodaki vekil sayımız da 600’a çıkacak. Buna bağlı olarak da Antalya’daki vekil sayımız da 14’den 16’ya çıktı.”

ENGELLİ HASSASİYETİ

Sandık başına gidemeyen engelliler için seyyar sandık uygulaması sisteminin geliştirildiğini hatırlatan Karaloğlu, “Eskiden hasta yatağa bağımlıysa maalesef siyasi iradesini sandığa yansıtma şansı yoktu. Bu seçimde ise bu değişti. Engelli vatandaşımız bildirim yaptığında sandık evine, yatağının yanına geliyor. Bu çok insani ve beni mutlu eden bir konu” dedi.

HUZUR ORTAMI SAĞLANACAK

Antalya’daki seçmen sayısının 1 milyon 677 bin civarında olduğunu belirten Vali Karaloğlu, propaganda süreci, seçim günü ve sonrası için özgürlük ve demokrasi vurgusu yaptı. Karaloğlu, şunları söyledi: “Bizim amacımız her siyasi görüşün, her siyasi partinin kendi siyasi görüşünü seçmene özgür bir şekilde aktarabilmesi. Bu ortamını sağlamak da bizim görevimiz. Vatandaşın seçim günü hiçbir baskı, şiddet ve cebir altında kalmadan sandığa gitmesi de bizim görevimiz.”

OLGUN DAVRANILMALI

Herkesin seçim sonuçlarını demokratik olgunlukla karşılamasını arzu ediyoruz. Kazananların kazanma duygusunu çok fazla abartmamasını, kaybedenlerin de kaybetmeyi demokratik olgunlukla sindirmesini arzu ediyoruz. Bazen gerçekten çok abartılı zafer gösterileri oluyor, bunun karşısında kaybedenlerin tahrik olma ihtimali var.”