Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi ile Türkiye Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği işbirliğiyle Uluslararası Veteriner Hekimliği 2017 Bahar Kongresi Antalya’nın Kemer ilçesinde gerçekleştirildi. Kongreye 8 ülkeden bilim insanları ve 350’nin üzerinde veteriner hekimin katıldı.

Kongrede küçük hayvanların enfeksiyöz hastalıkları, klinik patoloji, anestezi, üroloji, nefroloji ve ortopedi alanlarında dünyada referans kabul edilen bilim insanlarının konuşmacı olduğu kongrenin açılışına, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan, illerdeki oda başkanlarının yanı sıra Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan, İspanya, Avustralya, ABD, Kanada, Avusturya'dan katılımcılar yer aldı.

Kongre hakkında bilgi veren YDÜ Veteriner Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ kongrede meslektaşlarının buluşturduklarını ve yurt dışında da katılımcıların olduğunu belirtti. 

Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muammer Saygılı ise, bilimin gelişmesini takip etmenin çok önemli olduğunu belirterek, bu gelişmelerin takibinde de sempozyumların, kongrelerin çok önemli olduğunu kaydetti.