Ukrayna'da düzenlenen en büyük turizm fuarı 23. Ukrayna Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı başladı. Dünyanın dört bir yanından otellerin, tur operatörlerinin, turizm kuruluşlarının katıldığı fuarda Türkiye, yine görkemli stantlarla yer alıyor. Antalya'dan da büyük bir ekibin yer aldığı fuarda, Ukrayna ile kimlikle seyahat uygulaması kararının da etkisiyle yüzler gülüyor. 

Fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Baki Alkaçar, Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel, Antalya protokolü ve turizm firması yöneticileri katıldı.

Türkiye standının açılışını yaptıktan sonra Antalyalı turizmcilerle buluşan Müsteşar Yardımcısı Alkaçar, Ukraynalı turist sayısının artması ve iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için çalıştıklarını belirtti. 

Fuara katılan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Berlin'de hayal kırıklığı yaşandığını fakat Ukrayna'da fuara ilginin beklenenden yüksek olduğunun altını çizdi. 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de bu yılki hedeflerinin Türkiye genelinde 29 fuara katılmak olduğunu söylerken, 2017 yılında hedefledikleri turist sayısını açıkladı   

TAV Havalimanları Holding Şirketi ile de dün bir görüşme gerçekleştirdiğini kaydeden Alnaya Belediyesi Başkanı Yücel, ilk uçuş seferlerini açıkladı.