Türkiye’nin ilk ve tek yerli ve milli temalı olma özelliğini taşıyan Expo İş, İnşaat Makineleri Ve Ekipmanları Fuarı, Anfaş Fuar Merkezi’ndeki açıldı.  TÜRKİYE'nin ilk ve tamamı yerli iş ve inşaat makineleri üreticisi firmaların katılımıyla düzenlenen CM Expo İş İnşaat Makinaları ve Ekipmanları Fuarı, Antalya'da ANFAŞ Fuar Merkezi'nde açıldı. Bosphorus Expo firması tarafından 4-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Cm Expo İş, İnşaat Makinaları ve Ekipmanları Fuarı'na, tamamı Türkiye'de iş ve inşaat makineleri üzerine üretim yapan firmalar katılıyor. 

 

Fuarın açılışına Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, birçok Afrika ülkesinden üst düzey yönetici ve işadamıyla davetliler katıldı. Açılışta konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye'nin bu alanda çok iyi bir konumda olduğunu belirtti. Antalya'da ilki düzenlenen bu fuarın başarılı olması için gereken desteği vereceklerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise fuarın gelişerek 10.'sunun, 20.'sinin düzenlenmesini arzu ettiğini belirtirken, fuarın özelliğini ise tamamen yerli firma ürünlerinin bulunması olduğunu söyledi. 

 

Antalya'nın 1 milyar doları aşan ihracat rakamlarıyla hedeflerini yakalayan örnek bir şehir olduğunu belirten Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin de, bakanlık olarak yatırımcılara 3 buçuk milyarlık destek verildiğini söyledi. Bu fuarın Türkiye'nin ilk defa düzenlenecek olan yerli, milli iş makineleri fuarı olduğunu belirten Bosphorus Expo Yönetim Kurulu Başkanı Utku Bengisu ise Türkiye'nin yerli iş makineleri yolculuğu 30 yıldır devam ettiğini belirtti.

Yerli ve milli üretimin yurt içinde kullanımının arttırılmasına dikkat çekmenin amaçlandığı fuara, 32 Afrika ülkesinden 400 kişilik iş ve inşaat makinası alım heyetini katılım gösterdi. 42 bin metrekarelik alana kurulan ve 7 Ekim’e kadar açık kalacak olan fuarı 20 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.