Türkiye, Tunceli'deki helikopter kazasında hayatını kaybeden şehitlerini uğurladı.

Tunceli'deki helikopter kazasında şehit olan Hakim Onur Alan memleketi Ordu'da, şehit polis memuru Candaş Kaplan veNasan Yıldırım da Malatya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit hakim Alan'ın ve şehit polisler Kaplan ile Yıldırım'ın annelerinin feryadı yürek dağladı.

Şehit savcı Alan'ın naaşı, sabah saatlerinde Ordu Devlet Hastanesi morgundan alındı ve helallik alınmak üzere Karşıyaka Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Onur Alan'ın naaşının getirilmesi sırasında mahalle sakinleri gözyaşlarını tutamadı.

Acılı anne Fatma Alan, sık sık oğlunun tabutuna sarılarak resmini öpüp kokladı. Baba Mahmut Alan ise metanetini korumaya çalışırken zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit için helallik alındıktan sonra tabutu tören mangası tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Bu sırada şehidin ablası Pelin Şahin de kardeşinin tabutu altına girerek cenaze aracına kadar taşıdı. Dualar eşliğinde helallik alınan hakim Onur Alan'ın naaşı, cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Tunceli'de şehit olan Hasan Yıldırım ile Candaş Kaplan'ın cenazeleri, memleketleri Malatya'ya gözyaşları arasında getirildi. Cenaze töreninde şehit polis Hasan Yıldırım'ın babası Fuat Yıldırım ve annesi Melike Yıldırım ile şehit polis Candaş Kaplan'ın babası Mustafa Kaplan ve annesi Gülbahar Kaplan güçlükle ayakta durabildi.

Yapılan cenaze töreninin ardından şehit polislerden Hasan Yıldırım'ın cenazesi dualar eşliğinde defnedildi. Candaş Kaplan'ın cenazesinin ise yarın Akçadağ ilçesi Ortaköy Mahallesinde dualarla son yolculuğuna uğurlanacak.

Diğer şehitlerimiz ise memleketleri İzmir, Kayseri, Çorum, Konya, Balıkesir, Kütahya, Çankırı, Gaziantep ve Kırşehir'de gözyaşları içinde toprağa verildi.