Amerika Birleşik Devletleri yerel saatiyle öğlen 15:45'de Türkiye saatiyle 23:45 de gerçekleşen Falcon Heavy roketinin, yük ile birlikte gerçekleştirdiği ilk yörünge uçuşu başarıyla gerçekleşti. ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Üssü'nde gerçekleşen kalkış, adeta uzay teknolojilerinde bir çok ilkin bir arada gerçekleştiği bir an oldu. 

Öncelikle başarılı bir şekilde Dünya'nın atmosferinden çıkan araç, iki yan iticisinden (ki bunlar da Falcon 9 roketleri) başarıyla ayrıldı. Daha sonra ana iticisinden de ayrıldıktan sonra başarılı bir şekilde yük bölmesini, dünyanın etrafında oval bir yörüngeyle bırakmayı başaran Space X ekibi, Elon Musk'ın çılgın fikrini de gerçekleştirmiş oldu.

Şu anda Musk'ın kiraz rengi Tesla Roadster'ı Mars'ın yörüngesiyle buluşmak üzere

İki yan iticiyi daha sonra başarılı bir şekilde, Falcon 9 roketlerinin kalkış yerine indirmeyi başaran ekip, ana iticiyi de başarıyla denizin ortasında bulunan iniş alanına indirmeyi başardı. 

Ancak ana iticinin inişi sırasında hem ana iticinin üzerinde bulunan kamera, hem de iniş alanındaki kameraların, yüksek sıcaklıktan dolayı bozulduğundan, ana iticilerin inişi gözlemlenemedi. Ancak Space X yetkililerine göre ana itici de başarılı bir iniş yaptı. 

 

webtekno.com

yola çıktı.