Tokat’ta AK Parti İl Gençlik Kolları Olağan Genel Kuruluna katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak daha sonra Tokat Valisi Ömer Toraman’ı makamında ziyaret etti. Valilik binası önünde karşılanan Bakan Aşkın Bak, şeref defterini imzaladı. Bakan Bak ziyarette Afrin harekatına katılmak için gençlerin askerlik şubelerine akın etmesi ile ilgili soruya,"Tokat on beşlileri ile meşhur. Dolayısı ile biliyoruz Türkiye’nin her tarafında genci yaşlısı herkes Afrin operasyonu çerçevesinde Mehmetçiğe destek olmak için heyecanlı bir şekilde askerlik şubelerine gidiyorlar. Bizim ’Her Türk asker doğar’ diye bir sloganımız var. Dolayısı ile herkes bu oyunu bozmak için dış güçlerin oradaki terör yuvalarının dağıtılması için bir heyecanla Afrin’deki Mehmetçiğimize destek oluyor. Herkes hazır, herkes bu ülkeyi vatanımızı korumak için hazır. O yüzden bu noktadan güçlü bir milletiz. Bunu 15 Temmuz’da da gösterdik vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı seviyoruz. Bu coğrafyada dik durmak ayakta kalmak için mücadelemize devam edeceğiz" dedi.
Bir gazetecinin "CHP Liderli Kemal Kılıçdaroğlu gençlere biz önem veriyoruz, genel merkezde daha çok gençlere görev veriliyor diye bir açıklaması oldu bununla ilgili ne söyleyeceksiniz? şeklindeki sorusuna ise Bakan Bak şunları söyledi.
Gençlerin seçilme yaşanın 30’dan 25’e düşürülmesi, oradan da 18’e düşürülmesi Cumhurbaşkanımız ve AK Parti’nin desteklediği konulardır. O nedenle gençlere kimin önem verip vermediğini gençler çok daha iyi biliyor. Bende gençlik kollarında yetişmiş bu noktaya gelmiş birisiyim. AK Parti gençlere çok önem veriyor. En güçlü teşkilat AK Parti’de gençlerimiz her kademede çalışıyor, görev alıyor.

GENÇLER GELECEĞİMİZ BİZ ONLARA GÜVENİYORUZ.
Bakan Bak ayrıca bir gazetecinin ’PKK, PYD, DEAŞ 13-14 yaşındaki orada yaşayan gençlerin eline silah veriyor, TSK’nın karşısına geçiriyor bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?’ şeklindeki sorusuna ise,"Ben NATO parlamenterler assemblesinde görev yaparken de bunu defalarca ifade ettim. Kürtlere, gençlere en büyük zulmü PKK yapmaktadır. Onları özellikle uyuşturucuya alıştırarak, biliyorsunuz terör örgütlerinin en büyük argümanlarından birisi gençleri uyuşturucuya alıştırarak onları kendi saflarında kullanmak. Dolayısı ile PKK’nın yaptığı olaylar ben Avrupa’da defalarca anlattım ama Avrupalılar bunları görmek istemiyorlar. Ama gerçek şu gençlerimizin okuması ülkesine faydalı olması gerekiyor. Terör örgütlerinin eline düşmemesi lazım. Bütün herkesin duyarlı olması lazım. Uyuşturucu ile mücadele terörle mücadeleye eş değerdir. Cumhurbaşkanımız bunu defalarca ifade ediyor. Dolayısı ile ben gençlerimizin çevresindeki arkadaşlarına sahip çıkmalarını sosyal donatı da görevler üstlenmelerini sivil toplum kuruluşları içerisinde yer almalarını istiyoruz. Dolayısı ile PKK’nın bu yaptığını asla tasvip etmiyoruz. Tüm dünyada maalesef buna seyirci kalıyor. Ama şunu görüyoruz bu gençler ordumuzun oraya ilerlemesi ile birlikte PKK’nın YPG’nin saflarından ayrılıyorlar. Bunu işaretlerini görüyoruz"
Ziyarette Vali Toraman ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Bakan Bak’a çeşitli hediyeler takdim etti.
(Nurhan İçmez - Dursun Ekrem Er / İHA)