Sony yeni amiral gemisini İspanya’daki Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttı. İki yeni amiral gemisini tanıtan firma, iki telefonunu da Snapdragon 845 ile güçlendirdi. 18:9 ekran oranına geçen firma, Full HD+ ekran çözünürlüğünde HDR ekran kullanıyor. Çerçeveler de bir nebze olsun inceltilerek, güncel trend yakalanmaya çalışılmış.

Sony, geçtiğimiz sene amiral gemisi olan XZ1’e 960 FPS video kaydı özelliğini eklemişti. XZ2 modellerindeyse 4K HDR video kaydı imkanı eklendi. Hem XZ2 hem de XZ2 Compact 19 MP ana kamerasıyla 960 FPS Full HD ve 4K HDR video kaydı yapabiliyor.

Bütün rakipleri ikili kamera düzenine geçiş yaparken Sony, tek kamera kullanmaya devam ediyor. f/2.0 diyafram açıklığına sahip olan telefonlar, 5 yönlü titreşim engelleyiciye sahip. Özçekim kamerası olarak ise 5 MP çözünürlüğünde f/2.2 diyafram açıklığına sahip bir kamera kullanılıyor. Full HD video kaydı yapabilen kamera, ‘dijital flaş’ özelliğiyle geliyor.

Sony, kullandığı kalın çerçeveler nedeniyle büyük eleştiriler almıştı. MWC2018’de tanıtılan modellerle birlikteyse çerçeveler biraz olsun inceltildi. Hem XZ2 hem de XZ2 Compact’ta ekran kasa oranında ciddi bir iyileştirme söz konusu.

Arka tasarımda eğimli bir yapı sunan firma, orta kısma oldukça büyük olan 19 MP ana kamerayı yerleştirmiş. Kameranın sol tarafında tek led flaş varken, onun yanında algılayıcılar bulunuyor. Sony Xperia ailesinde parmak izi okuyucu, genellikle telefonun sağ tarafında yer alıyordu. Ancak, yeni amiral gemisinde Sony, klasikleşen tasarımından vazgeçti ve telefonun arka kısmına, kameranın altına, yerleştirdi.

Xperia XZ2 Compact Teknik Özellikler

Android 8.0 Oreo

Qualcomm Snapdragon 845, Adreno 630 GPU

5 inç Full HD+ HDR 18:9

64GB dahili depolama

4GB RAM

19MP, 960fps, 4K HDR video

5MP, f/2.2

2870mAh batarya

USB Type-C

168 gram

Kaynak:Shıftdelete.net