Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 2005 yılında Serik ziyareti sırasında namaz kıldığı ve yenilenmesi konusunda talimat verdiği Serik Merkez Camii'nin yeniden yapılması çalışmaları için yıkım çalışmalarına başlandı. Dün ibadete kapatılan caminin yıkılmasıyla ilgili çalışmaları Kaymakam Haluk Şimşek, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan ve İlçe Müftüsü İbrahim Keser yerinde inceledi.

 

Kaymakam Haluk Şimşek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 2005 Serik ilçesi çalışma ziyaretleri sonrasında Merkez Camii'nde nazma kılmış. Caminin eski olduğunu belirterek yıkılarak yerine günün şartlarına göre yeni bir cami yapılması talimatı vermişti" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 yıl önce verdiği talimatı yerine getirmenin önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Ramazan Çalık, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 2005 yılında verdiği talimatı yerine getirmek için Serik Merkez Camii'ni yıkarak yerine yeni bir cami inşaatına başlıyoruz. Sponsorumuz var kendisine çok teşekkür ediyoruz. Caminin yenilenmesiyle birlikte Ak Parti ilçe başkanımızla birlikte uzun süredir uğraşıyorduk. Alt yapısını oluşturduk. Caminin alt katında bulunan esnafımızın da mağdur olmaması için onlara yer yaptık ve geçici süre için onları oraya taşıdık. Yeni yapacağımız camiyi de en kısa sürede tamamlamak istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Gururluyuz, mutluyuz. Cumhurbaşkanımızın Serik'e gelip de bir ricasını yerine getirememek büyük bir eksiklikti. Bunu bugün itibarıyla telafi etmiş oluyoruz. Cumhurbaşkanımıza saygılarımızı sunuyor inşallah açılışı için de kendilerini bekliyor ve davet ediyoruz" diye konuştu.